CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Constantin Ştefan Şelaru         Ediţia nr. 2083 din 13 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Constantin Ştefan ŞELARU - SUSTENABILITATE TEHNOCRATĂ ROMÂNEASCĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De când ne-a împodobit Cioloş cu acest guvern de tehnocraţi de care s-a îndrăgostit rapid şi Iohannis care şi-a exercitat de îndată dreptul său de proprietate denumindu-i astfel angro: „GUVERNUL MEU!” şi unii şi alţii s-au ţinut numai de giumbuşlucuri care, în mod firesc, au fost subvenţionate tot de masa plătitorilor cuminţi de taxe şi impozite.  
 
Astfel, preşedintele Iohannis, prin slalomul juridic pe care l-a făcut rapid prin legea română ne-a reamintit despre maniera similară prin care Băsescu a vagabondat prin aceleaşi hăţişuri avându-l pe inepuizabilul procuror Morar pe post de busolă şi care, printr-o simplă mişcare a baghetei sale fermecate a modificat valoarea flotei comerciale româneşti de câteva sute de nave aproape noi care fuseseră evaluate la câteva sute de milioane de dolari într-o altă valoare ceva mai redusă adică, la nivel ZERO şi astfel, micimanul Popey a ieşit din sala de judecată hlizindu-se victorios şi salutând vesel ca orice învingător jurnaliştii buluciţi în jurul lui.  
 
Mai nou, lamentându-se extrem de îngrijorat de soarta nemiloasă a economiei româneşti aflată din nou în pragul aceleiaşi recesiuni economice semnalată anterior şi de Băsescu pe când o tot aproviziona pe Udrea ca scumpa de ea, în afara altor angarale politice să poată finanţa printre altele şi cât mai fertil foarte necesara construire de terenuri de fotbal în pantă, de piscine olimpice de înot, mai ales de gondole alpine şi competiţii de box profesionist context în care, după fiecare finanţare de milioane de euro bietul Băsescu se văita de soarta ţării. Asemenea lui, de această dată Iohannis se declară şi el aproape zilnic extrem de îngrijorat de lipsa de sustenabilitate a salariilor şi pensiilor celor mulţi iar între două gemete înlăcrimate mai face repejor însoţit de zgubilitica lui căpriţă câte o scurtă excursie prin ţările calde, îşi mai verifică dotarea corespunzătoare a viitorului avion preşedinţial pe care îl va primi în curând plocon din partea ”guvernului său” şi numai printre altele şi-a descoperit cu grei şi timpul necesar măririi şi a propriului salariu de câteva ori deoarece rămăsese exagerat de mititel faţă de funcţia lui şi nu de altceva dar ca să-i ajungă cât de cât banii de cheltuială necesari în excursiile preconizate deoarece se anunţă o vară toridă şi indiscutabil va trebui să-şi plimbe căpriţa numai pe undeva prin vreo insuliţă mângâială permanent de briza răcoroasă a oceanului fiind foarte preocupat de nevoile Ţării şi ale poporului român.  
 
Bine înţeles, pentru a nu-i fi însă afectate planurile familiare de vreun mizerabil vot de respingere a perspectivelor sale care să nu poată fi astfel adoptate de parlamentari, preşedintele Iohannis a avut din timp grijă ca să le aprobe de îndată mizerabilele de pensii speciale pe care aceştia le-au pretins la sugestia din umbră a celor mai vechi în branşă dintre ei care, în mod foarte grijuliu şi bine înţeles justificat s-au ferit ca să apară în postura de iniţiatori ai respectivei legi şi astfel, reuşind ca, folosindu-se de un aer nevinovat să poată arăta spre cei tineri reuşind să explice jurnaliştilor că, pretenţia la legea specială este numai o simplă zburdălnicie a noilor parlamentari cam nepricepuţi în timp ce ei au aderat la ea numai doar aşa, formal, ca să nu se rupă de colectiv?!  
 
Explicaţia lor este cât se poate de simplă şi s-a dovedit a fi neînţeleasă de Iohannis care a aprobată legea fără nici o reţinere însă fără să priceapă faptul cât se poate de simplu potrivit căruia, pretenţia parlamentarilor este total aiurea deoarece, la numirea lor în funcţie nu s-a convenit ca, perioada de deputăţie să fie recompensată cu pensie specială iar ca să pretindă de-abia acum la spartul târgului şi deci, cu puţin timp rămas până la epuizarea mandatului plata unei pensii speciale la care însă doresc formal să adere chiar şi parlamentarii cu vechime de câteva mandate. Chiar dacă i s-a mai explicat lui Iohannis şi faptul că noua lege nu ar putea să opereze retroactiv acesta ori nu a priceput ori nu a dorit ca să se pună rău cu parlamentarii şi astfel să-i poată ţine obligaţi faţă de el pentru cine mai ştie care moment viitor când va avea stringentă nevoie de sprijinul lor aşa cum s-a mai petrecut nu de mult când s-au discutat situaţii oarecum asemănătoare la nivelul Curţii Constituţionale prilejuite de apropiata retragere a lui Zegrean, marele şi recunoscutul susţinător al lui Băsescu care să fie înlocuit de grijulia doamnă Livia Stanciu a cărei umbrelă protectoare să se instaleze de îndată pentru protejarea în continuare a preşedintelui în funcţie.  
 
Aşa dar, jocurile sunt făcute iar bila a fost aruncată în braţele ruletei care va hotărî soarta naţiunii române aşa cum s-a stabilit din timp.  
------------------------------------------  
Col. av. Constantin Ştefan ŞELARU  
iulie 2016  
Bucureşti  
 
Referinţă Bibliografică:
Constantin Ştefan ŞELARU - SUSTENABILITATE TEHNOCRATĂ ROMÂNEASCĂ / Constantin Ştefan Şelaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2083, Anul VI, 13 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Constantin Ştefan Şelaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Ştefan Şelaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!