CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

DESPRE CĂRŢI DIVINATORII, NUMEROLOGIE ŞI ARTA DIVINAŢIEI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Foto: copertă carte Reportaj imaginal la un congres internaţional al femeilor. (Foto. Alexandru Tokar)
DRAGI PRIETENI,  
  
de pe Facebook, de pretutindeni şi de oriunde vă aflaţi la orizontul misterului... în Unu, în Doi şi în Trei!  
  
O zi bună să vă dea Dumnezeu... Tuturor celor care ştiţi că există Entanglament Cuantic! Cer înalt şi idealuri pe măsura Cerului Cristalin... tuturor celor care cred, tuturor celor care sânt (re)conectaţi la Sursa Creatoare de dincolo de noi!  
  
Vă propun un joc. Un joc serios, pe care Ioan Petru Culianu îl numea Iocari serio. “Acest joc se joacă”, “acest joc este jucat” sau încă: “acest joc trebuie jucat”, ne spune I.P.C în eseul inedit intitulat Iocari serio*. Ştiinţă şi artă în gândirea Renaşterii”, pag. 9, Editura Polirom 2017.  
  
Există cărţi divinatorii, având ca tematică literatura de frontieră, ce pot fi, uneori, extrem de periculoase. Pe unele dintre ele ar trebui pus un avertisment “Atenţie!” Această carte-semn, care operează cu simboluri consacrate, îţi poate schimba viaţa, pentru că atinge limitele cunoaşterii creaţiei umane, şi implicit al cunoaşterii lui Dumnezeu.  
  
O astfel de carte divinatorie este şi eseul teatrologic: manifest feminist universal. Reportaj imaginal la un congres internaţional al femeilor. Această carte-semn dă soluţii la cele trei fericiri esenţiale de care avem cu toţii atâta nevoie, respectiv: creaţia, procreaţia şi casa (“cosa mentale) Şi răspunde la cele cinci problemele fundamentale cu care se confruntă omenirea, respectiv: Iubirea care există de dinaintea Facerii Lumii, Arta-transformării (PP-EFB*), pacea eternă, războiul sfânt (războiul cosmic) şi moartea (moartea din dragoste primită ca pe un semn de lumină vie)  
  
În această carte “R*” veţi găsi răspunsuri la întrebări esenţiale precum: Cine sântem? De unde venim? Încotro mergem? Sau încă: Ce fel de pseudospecie bio-psiho-logică, de extraterestru, ET-X-Y-Z, este omul care nu cere să se nască, nu ştie să trăiască, dar nici nu învaţă cum se poate muri existând prin dragostea primită ca pe un semn de lumină vie?  
  
Aşadar, cumpăraţi şi deschideţi cartea Reportaj imaginal*, formulaţi o astfel de întrebare esenţială şi apoi numiţi trei pagini din carte, în cazul cărţii “R*”, între 5 şi 155. Astfel, veţi vedea şi cunoaşte, citind şi înţelegând din carte, cine sânt entităţile care stau în spatele, în faţa, dedesuptul şi mai sus de Sus-ul întâmplărilor noastre trecute, prezente şi viitoare.  
  
Arta divinaţiei, în viziunea mea de foc fulgid în noapte, scânteie divină şi astrocit strălucitor în ochii celui/celei ce (-l) / o caută este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului în jocul Lui cu Cerul Cristalin şi cu oamenii, cu predilecţie cu oamenii de la zei; de la Zeii Cei Mari de la Dunăre, inclusiv cu oamenii de la Zeii Numere Înlănţuiţi în Marele Timp.  
  
Iar numerologia este chiar “forma de foc a adevăratei ape”, respectiv: darea de forma întreagă prin focul sacru şi divin întregit cu apa vie şi apa moartă. Numerologia este în acest fel Primul Principiu activ (PP-EFB*) care face trecerea de la potenţă la act, pe Scara Creaturală. Adică, de la Intelectul Activ (nenominalizat) la Intelectul angelic şi universal.  
 
Treptele procesiunii pe Scara Creaturală sânt următoarele: Trupul, Sufletul, Natura-mamă, Intelectul Activ, Raţiunea, Intelectul angelic şi universal, Stâlpul central sau Coloana Soarelui de Vis, Neantul Divin şi Dumnezeu!  
 
Dumnezeu nu joacă zaruri cu universul. Dumnezeu joacă acest joc serios cu lumea fără de sfârşit; dar nu copilăreşte, ci precum jucatu-l-a înţelepciunea sacră-a Zeului solar cu noua sferă, spre a participa la Misterele Sfântului Apostol Ioan şi ale Sfintei Fecioare, şi la misterele ultime ale orficului Dionysos, zeul-copil ucis de Titani şi Titanide.  
  
Dumnezeu E cel ce uneşte pe Good angel cu Fiica dragostei în Grădina Maicii Domnului, iar Maica E cea care împreunează pe Dumnezeu cu oamenii de la zei.  
  
Vreţi să ştiţi cum lucrează Dumnezeul creaţiei şi a(l) procreaţiei cu Născătoarea de Dumnezeul Fecioară în Grădina Sa? Răspunsul, soluţia şi “substanţa organică”, îl veţi găsi în cartea Reportaj imaginal*: manifest feminist universal.  
  
 
Dumnezeu E cel ce stă în spatele, în faţa, dedesubtul şi deasupra întâmplărilor noastre trecute, prezente şi viitoare. El E cel ce ne urmăreşte de sus (prin aceste nume, numere, unu, doi, trei… mărci genetice şi “cuvinte de cod”) şi de foarte de Sus, din Cerul Cristalin, al IX-lea, care e cerul Stelelor Fixe, via Centura Fotonică, din vecinătatea Cerului Empireu, unde locuieşte, în Sfânta Familie, însuşi/însăşi Dumnezeu, Sfânta Mamă a lui Dumnezeu, Mama celor Vii, al treilea eon din Ogdoadă, cu cei trei Copii: Cristos copil (Copilul solar), Dionysos, zeul-copil, mâncat de Titani, şi Copilul care joacă Dame.  
  
Despre această carte-semn aveţi un articol aici: http://confluente.org/constantin_milea_sandu_1432747321.html  
Pentru cei interesaţi de această carte-semn şi acest joc serios îi rog să mă contacteze la adresa de e-amil: cmileasandu@yahoo.com; sau pe chat Facebook şi le trimit cartea în fişier pdf.  
  
Vă mulţumesc pentru interesul acordat pe care sper să-l pot merita în întregime sau măcar într-o oarecare măsură!  
  
Aşa să ne ajute Dumnezeul creaţiei şi a(l) procreaţiei în primul Cerc de Casă!  
Notă: *Eseul inedit Iocari serio. Ştiinţă şi artă în gândirea renaşterii este chintesenţa celor trei teze de doctorat ale lui Ioan Petru Culianu.  
  
 
Referinţă Bibliografică:
DESPRE CĂRŢI DIVINATORII, NUMEROLOGIE ŞI ARTA DIVINAŢIEI / Constantin Milea Sandu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2545, Anul VII, 19 decembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Constantin Milea Sandu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Milea Sandu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!