CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Strofe > Epigrama >  

EPIGRAMA LA RAPORT

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
EPIGRAMA LA RAPORT, volum de catrene şi epigrame autor Constantin Enescu. Ilustraţii şi coperta Nicolae Ioniţă  
Specie a poeziei lirice, epigrama, deşi de proporţii reduse, are o putere uimitoare de a înfiera, prin intermediul satirei, defectele morale ale individului. Nu este uşor să scriem o epigramă, dar când vorbim de colonelul inginer în rezervă Constantin Enescu, neîncrederea în puterile sale de creator dispar îndată.Cu o personalitate de invidiat, prin însăşi nobleţea profesiunii, fiinţă aparte, peste care Domnul a plouat cu arare calităţi, acurateţe morală demnă de urmat, nobleţe, iubire, scriitorul Constantin Enescu ne încântă, oferindu-ne posibilitatea de a jubila atunci când, cu ascuţişul armei sale ingenioase, culcă la pământ fiinţele mărunte sufleteşte, cu defecte morale, dezaprobând ipocrizia, lăcomia, hoţia, viciul, minciuna, înşelătoria, corupţia şi alte rele sociale.   
Pornind cu epigrama la atac, domnul Constantin Enescu aduce în versurile sale umorul fin dar usturător, ca o armă de îndreptarea celor ce se abat dela calea fireaască a comportamentului uman, adeverind că românul ştie să facă haz din orice.  
Felicitări, stimate domn, este o plăcere şi o bucurie să vă citim, având satisfacţia că, iată, mai sunt oameni de omenie preocupaţi de soarta unui om, a unui popor, spre a trăi în demnitate.  
  
Maria Niculescu - scriitor  
Societatea Scriitorilor Români  
Liga Scriitorilor din România  
Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova 
Referinţă Bibliografică:
EPIGRAMA LA RAPORT / Constantin Enescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2361, Anul VII, 18 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Constantin Enescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Enescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!