CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  

Imensitatea necunoașterii

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Imensitatea necunoașterii 
  
de Adrian George Itoafă 
  
Cartea ” Imensitatea necunoașterii ”, poezie, aparține poetului Adrian George Itoafă, tipărită la Editura Sfântul Ierarh Nicolae, Brăila, anul 2020. 
  
Grafica copertei I aparține lui Niculai Florinel Ștefan. 
  
Citind poezia lui Adrian George Itoafă pentru prima oară, poți constata cu ușurință că aceasta face parte prin cel care o scrie, din spița rară a poeților care-și implică cuvântul , harul și darul, în alcătuirea unei poezii care să meargă la suflet. Gândul său năvalnic devine tumultos, când dorește să cuprindă prin căutări imensitatea necunoscutei! Cum face? Sfidează ploile cu zâmbet și buna credință din cuvânt, spre a nu fi banal ci tocmai pentru a rămâne cum nu scriu alți poeți tineri ai zilelor noastre. 
  
” În mintea mea se-nchide lumea 
  
credință, rugă și blestem, 
  
suportă Eul meu stingher, 
  
un demon vrea secunda care-apune, 
  
un Dumnezeu născut etern 
  
în miile-mi de neuroni. 
  
Un craniu stând pe spirit fură idei 
  
și-astfel totul mă pătrunde în nicăieri. 
  
Doar ruga picioarelor sfinte implora 
  
ochii să închidă toți porii 
  
ce permit deschiderea pământului 
  
în ciocul unei foste zburătoare. 
  
Din ochii reci, înlemniți pe frunze 
  
așteptând pământul 
  
și pântecul prea sfintei 
  
ce naște rugi ca un preludiu 
  
al iertării. ” 
  
- Ruga picioarelor sfinte - 
  
Răbdător și tenace în scrierile sale cu o poezie gândită, Adrian George Itoafă, arată în ” Preambulul ” de la începutul cărții: ” Eu nu am scris poezie, ea m-a scris. Adeseori ideile nu mi-au dat liniște și am scris, voluntar ori involuntar, desăvârșind astfel creația. Indiferent de starea transparentă într-o manieră proprie a stilului, permit interpretări diferite, nuanțând călătorii nelimitate, agreând ca un acord puseurile transpuse la o realitate atipică. 
  
Mă ridic, scriu, pătruns de dictare, fiecare cuvânt capătă o stare, dând personalitate, îmbrăcând astfel rândurile, în culori calde, reci, alteori incolore ca o incertitudine a ideilor, lăsându-le goale spre a fi incluse cumva într-o poveste. Mă las astfel dus de val și umblu în adânc, așternând pe coli, idei. Am crezut întotdeauna că dezavuând aceste stări îmi voi descoperi idealul. ” 
  
” Nu flori au plâns pe trup 
  
când dorm afară, 
  
nu om m-a ajutat 
  
când mi-era teamă, 
  
nu vorba ta 
  
cu grijă m-adormea. 
  
Doar biata lacrimă 
  
care mi-a pierit aseară. ” 
  
- Doar biata lacrimă - 
  
Autorul continuă în preambulul său. Pentru aceste rânduri se poate atrage prietenii și antipatii pe care nu le iartă nimeni. Dacă poezia sa va fi catalogată de alții acolo unde poate să-i fie locul, cred că Andrei George Itoafă, are decența să-și aștepte recunoașterea. 
  
12 august, 2020. 
  
Referinţă Bibliografică:
Imensitatea necunoașterii / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3513, Anul X, 13 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!