CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorie >  

Recurs la Unire

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
  
Cartea ,, Recurs la Unire ” – Centenarul Marii Uniri are ca autor pe Maria Filipoiu. 
  
Cartea a fost editată la Editura Libris Editorial , anul 2018. 
  
Director: Dana Anghelescu 
  
Redactor : Mihail Doru Flamînzeanu 
  
Corectură : Mihaela Hură 
  
Coperta : Ionuț Dan Flamînzeanu 
  
Lansarea cărții a avut loc în data de 18 noiembrie 2018 la București în cadrul întâlnirii membrilor Uniunii Internaționale a Oamenilor de Creație – președinte, poeta Renata Verejanu. Aici, în prezența unui numeros public și oameni de cultură, s-au înmânat premii și diplome, s-au lansat cărți, s-au recitat poezii și s-au cântat din creațiile propii, special pentru aceste evenimenmt plin de încărcătură spirituală. 
  
Îmi plac și prețuiesc poeții care s-au distins permanent prin originalitatea Domniilor Lor, în cărțile pe care le-au editat. Cei care scriu poezie de dragoaste, despre natură, lirism sau patriotică. Uneori, cei care scriu poezie patriotică, observă cu alți ochi istoria: și din cele mai banale lucruri ale timpului, repede fac scrieri extrem de interesante prin har și talent, dar să pui cap la cap anii de înfăptuire a Unirii, este un act de curaj și responsabilitate. Este un act cu multă iubire pentru poporul strămoșesc. 
  
Memoriile poetei Maria Filipoiu, despre înfăptuirea Unirii de la 1918 apoi, împlinirea a 100 de ani de la acest evenimet expuse în cartea ,, Recurs la Unire ”, al cărui autor este , ne înfățișează ilustrul său spirit pentru generațiile care s-au jertfit pentru întregirea nemului vorbitor de aceiași limbă și iubirea sa de țară și de glia strămoșească. Istoria văzută prin ochii poetei, prin toate poemele cuprinse în această carte , au aceiași importanță ca și istoria evenimentelor. Privită din acest punct de vedere, cartea se compune din patru părți, iar fiecare parte cuprinde șapte capitole. 
  
Urmărind de la un capăt la altul în cartea ,, Recurs la Unire ” cu o curiozitate aproape egală pentru fiecare capitol, am observat creații din abundență din opera autoarei. Citindu-i vesurile , am putut trage concluzia că autoarea Maria Filipoiu , nu dorește să iasă în fața evenimentului, dar nici să inventeze din istoria pe care o descrie. 
  
În Prolog-ul cărții, autoarea mărturisește: 
  
,, Din identitatea mea de autor fac parte și cele peste 80 de antologii literare și volume colective în care mi-am lăsat amprenta gândului creativ, precum și promovarea prin publicarea a peste 30 de reviste culturale. Pentru activitatea literară și valoarea creațiilor personale am fost recompensată cu zeci de premii și diplome la festivaluri și concursuri naționale și internaționale. ” 
  
În încheere, în loc de poezie scrisă de Maria Filipoiu, voi adăuga una din confesiunile de recunoștință ale Domniei Sale, citate în această carte. 
  
,, Mulțumesc Divinității pentru darul vieții în acest timp istoric, de-a fi părtașă la evenimentul unic , al aniversării unui veac de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 privilegiu pe care îi vor mai avea urmașii urmașilor mei la Bicentenarul Unirii cu voia Dumnezeirii și patriotismului românesc în păstrarea integrității teritoriale.” 
  
Constanța Abălașei-Donosă 
  
21 Dec. 2018 
  
Referinţă Bibliografică:
Recurs la Unire / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2914, Anul VIII, 23 decembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!