CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  

Concursul ,,Art & Life ,, 2015 din Japonia

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pentru a scrie aceste rânduri am avut foarte multe argumente, însă mă voi opri la unul sau poate la două dintre ele să fie mult mai simplu în acest sens. Când fac gândire la acest mesaj, înseamnă că doresc să scriu despre ceea ce știu cu privire la această realitate în timp, totul pornit din inima scriitoarei Floarea Cărbune și dragostea sa pentru semeni, precum strigătul vital al păsărilor cerului, libere în toată dragostea și zborul lor. 
  
În primul rând acest concurs reprezintă pentru mine cât și pentru ceilalți creatori care au participat la acesta, un dar pentru suflet în acest moment al timpului în care ne aflăm datorită spiritului numit Floarea Cărbune, care prin generozitatea și tenacitatea, voința și talentul care o caracterizează, a luat din harul semenilor săi transmis prin arta-plastică și arta scrisului, tablouri și cărți prezentându-le și în acest an 2015, la Concursul Internațional ,, Art & Life ,, în Japonia. Și cum Dumnezeu, ne dăruiește și ne arată din bunătatea Sa doar pe jumătate, iată că autoarei Floarea Cărbune, i s-a oferit această șansă de a ajunge în Japonia, nu adată ci de nenumărate ori - și nu întâmplător, ci pentru că una din fiicele Domniei Sale cu numele de Cristina, este căsătorită acolo, acest lucru determinând-o ca pe un bun creștin ce este să-și reintegreze familia: însă dânsa scriind despre acestă țară a fondat tocmai acolo cu ani în urmă împreună cu fiica sa, doamna Cristina Inoguchi și domnul Shinja Inoguchi, Concursul Internațional ,, Art & Life ,, - Japonia, spre a pune în lumină talentul și harul artiștilor și scriitorilor din România, ca aceștia să fie cunoscuți și apreciați cu tot ce au fost înzestrați, cum dealtfel este poporul român. 
  
Japonia, este o țară cu râuri foarte scurte dar cu un potențial energetic remarcabil; cu o vegetație extrem de variată compusă din arbori de canfor, magnolii, palmieri, arborele împărătesei, cedrul japonez, pinul umbrelă, pinul roșu și chiparoșii ce cuprind întreaga țară. În istoria sa, poporul japonez a avut o mare influență din cultura și civilizația chineză. În domeniul culturii, acesta este un mare lucru luând de la chinezi adevărata măiestrie ! Se mai știe că în Japonia religia de stat este budismul, însă aici a pătruns treptat în ultima sută de ani și religia creștin-ortodoxă, și, mulți dintre japonezii al acestor îndepărtate țărmuri au aderat la religia creștină pe lângă românii stabiliți aici de-alungul timpului. Un lăcaș sfânt creștin se află la Tokio / Catedrala Sf. Ierarh Nicolae. Asemenea lăcașuri mai sunt și în alte locuri: la Nagoya și Osaka, biserici ce se află în parohia Pr. Dr. Cristian Gheorghiu, care în aces an, a fost și Președintele Juriului la acest concurs. 
  
Premianții concursului ,, Art & Life ,, 2015, sunt: 
  
Secțiunea Artă: 
  
1. Constanța Abălașei-Donosă 
  
2. Enya Pete 
  
3. Ioana Maria Belean 
  
4. Mihai Cătrună 
  
5. Niculina Vizireanu 
  
Secțiunea Poezie-Bilingv 
  
1. Ana Maria Gîbu 
  
2. Ciobotariu Maria 
  
3. Constantinescu Elena-Iuliana 
  
4. Floarea Cărbune 
  
5. Ioana Burghel 
  
6. Renate Muller 
  
Secțiunea Poezie-românește 
  
1. Aurora Luchian 
  
2. Elisabeta Lușcan 
  
3. Floarea Cărbune 
  
4. Maria Burlacu 
  
5. George Pena 
  
6. Roxana Poiană 
  
7. Titina Nica-Țene 
  
Secțiunea Poezie pentru copii 
  
1. Aurora Luchian 
  
2. Georgeta Olteanu 
  
3, Valeria Tamaș 
  
Secțiunea Poezie religioasă 
  
1. Constanța Abălașei-Donosă 
  
2. Elena Mititelu 
  
3. Maria Niculescu 
  
4. Teodora Noje 
  
5. Valeria Tamaș 
  
Secțiunea Haibun 
  
1. Aura Văceanu 
  
Secțiunea Povești cu rimă și tâlc 
  
1. Aurora Luchian 
  
2. Mirela Pete 
  
Secțiunea Proză scurtă biling 
  
1. Cristian Preda 
  
2. Floarea Cărbune 
  
Secțiunea Proză românește 
  
1. Al.Florin Țene 
  
2. Simina Silvia Șcladan 
  
3. Valerian Mihoc 
  
Secțiunea Folclor 
  
1. Marian Cristian Gorun 
  
2. Mariana Bendou 
  
Secțiunea Roman 
  
1. Ion Nălbitoru 
  
Secțiunea Roman scris de copii 
  
1. Denisa Lepădatu 
  
Secțiunea Coordonator antologii 
  
1. Mihai Leonte 
  
2. Patricia Lidia 
  
Secțiunea Monografie 
  
1. Vasilica Mitrea 
  
Secțiunea Translation books 
  
1. Alexandra Flora Munteanu 
  
Secțiunea Critical opinion 
  
1. Alexandra Flora Munteanu 
  
Secțiunea Premiul pentru întreaga activitate 
  
1. Mihai Leonte 
  
Secțiunea Diplomă de merit 
  
1. Floarea Cărbune 
  
Secțiunea Edituri 
  
1. Ed. Armonii Culturale 
  
2. Ed. Lidana 
  
Secțiunea Reviste de Cultură 
  
1. Agora Literară 
  
2. Albatros – bilingv 
  
3. Dobrogea Culturală 
  
4. Expresia Ideii 
  
5. Memoria Slovelor 
  
Frumuseților acestor bucurii dăruite, alese mulțumiri din partea mea cât și al celor ce au participat la acest concurs: doamnei Floarea Cărbune fără de care prezența noastră acolo prin arta pe care o facem nu ar fi fost posibilă; Pr.Dr. Cristian Gheorghiu – Președintele Juriului cât și neprețuiților amfitrioni ai Concursului ,, Art & Life ,, Cristina Inoguchi și Shinja Inoguchi. 
  
Constanța Abălașei-Donosă 
  
Referinţă Bibliografică:
Concursul ,,Art & Life ,, 2015 din Japonia / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1645, Anul V, 03 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!