CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  

Suflet la ofertă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Suflet la ofertă este o carte de 100 poeme al poetei Angelina Nădejde. Editată la Editura – Armonii Culturale, în anul 2014, are ca lector de carte pe Ion Lazăr da Coza. Prefața, apare sub numele - În loc de prefață, sub semnătura unei suite de scriitori cunoscuți, care duc drumul poeziei Angelinei Nădejde, spre același botez de cuvinte frumoase, cum însuși autoarea lor trăiește cu adevărat propia-i viață înconjurată de cele mai frumoase realități pe care le întâlnește în calea sa. 
  
Angelina Nădejde, punându-și sufletul în palmă prin dăruirea poemelor, ne oferă dragostea efectelor dăunătoare împortiva spiritului. Poeta, știe să privească spre cer și să-și adune prin rugă propiile vise. Reușește acest lucru, deși uneori, are sentimentul neputinței...,, Cântecul de îngeri de la strană și legătura cu Dumnezeu prin rugă ,, îi îmbracă sufletul cu diferite forme de bucurie. Această bucurie nu-i este nici străină, dar nici imposibilă ! Bucuria a rămas în integritatea ei și într-o totală existență armonioasă înconjurând-o, datorită iubirii. Iubirea autoarei a lăsat amprentă asupra a tot ce poate cuprinde cu ochii sau poate pipăi cu palmele; asupra oamenilor dragi, asupra anotimpurilor, asupra a tot ce există între cer și pământ, dar mai ales asupra cuvântului. 
  
Citindu-i poemele, ai senzația că autoarea lor are ascunsă în fibra intimă lăuntrică, ceva ce nu iese la iveală sau poate evită să lămurească din doririle personale. Poezia Domniei Sale se prezintă sub diferite fațete. Toate doririle autoarei, par a fi un fundal de nostalgie și însingurare de dorire și neîmplinire; ca într-o pânză pictată de stări indeterminante. Prin iubire, ca de altfel noi toți semenii ei, încearcă să reziste. Nutrește în sufletul său ca și prin cuvintele scrise, convingerea că tot ce o înconjoară, are un înțeles. Întrebându-se și căutând răspunsul, poeta Angelina Nădejde acceptă totalul. În ochii săi, în cuvintele sale, în gesturile sale stă permanent strălucirea acelei vitalități ascunse și irezistibile. Această expozie este transmisă printr-un gest de profunde scrutări sentimentale. 
  
,, Să nu faci niciodată o femeie să plângă 
  
pentru că va privi prea des spre moarte; 
  
și-i va muri mai întâi sufletul apoi trupul. 
  
Vei dori să-i auzi pașii venind către tine, 
  
îți va fi dor de zâmbetul și cuvintele ei de dragoste. 
  
Dar ea va fi atunci prea departe de tine...,, 
  
Referinţă Bibliografică:
Suflet la ofertă / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1500, Anul V, 08 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!