CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Revista ,,Casa Artelor,,
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Arta este limbajul universal în exprimarea ideilor și emoțiilor noastre. Poezie, artă-plastică, muzică, dans și teatru, sunt lucruri adevărate, importante și minunate pentru hrana sufletului. Nu m-am gândit vreodată că voi scrie despre o revistă editată de această Instituție Scoala Populară de Arte ,, Vespasian Lungu ,, din Brăila ! 
  
Participând, ca invitat, în ziua de 15 ianuarie 2015 la dublul eveniment ,, Eminesciana ,, și lansarea Revistei ,, Casa Artelor ,, - să nu las impresiile să treacă acoperite de uitare, vă voi mărturisi două aspecte de adevărată bucurie care m-au determinat să-mi exprim sincerele trăiri în aceste rânduri. Prima bucurie a fost, pășirea pentru prima oară în noul sediu al școlii, cu toate că acesta are vârsta de doi spre trei ani. Condus de domnul George Romeo Bunea – managerul instituției, căruia i se alătură o echipă administrativă pe cinste formată din Rodica Buțincu – contabil șef, Silvia Luminița Cărbunaru – secretar, Mariana Chitaru, Mircea Cărbunaru și Vasile Apostu, fac front comun cu vrednicia. Prin tot ceea ce fac în fiecare zi pentru semeni și pentru cultura orașului, pornesc de la iubire și sfârșesc prin a dărui iubire. Același lucru se întâmplă și cu profesorii acestei instituții care dăruiesc cu iubire și pasiune din harul primit, elevilor Domniilor Lor, pregătindu-i spre a deveni adevărați artiști; prof. Mariana Iordache – canto, prof. Adriana Burcă și Mircea Petrescu – pian, prof. Ion Popescu – vioară și violă, prof. Nela Constantinescu – pictură și grafică, prof. Georgeta Novac – balet și prof. Nedelea Cătălina – teatru. 
  
După spectacolul ,, Eminesciana ,, închinat marelui poet nepereche unde s-a recitat din versurile sale, auditoriul prezent în sala neîncăpătoare a fost încântat de recitalul mezzosopranei Ionela Florentina Soare, de la Teatrul Muzical ,, Nae Leonard ,, din Galați, fostă elevă a doamnei prof. Mariana Iordache. Revista ,, Casa Artelor ,, lansată în partea a doua al acestui eveniment, este concepută și tipărită impecabil, între coperțile căruia semnează scriitori și distinși profesori care predau în Școala Populară de Arte ,, Vespasian Lungu ,, . 
  
Revista Casa Artelor, a pornit cu primele numere în succes, și sper așa să rămână ! 
  
Referinţă Bibliografică:
Revista ,,Casa Artelor,, / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1481, Anul V, 20 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!