CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Mesaje >  
Autor: Confluenţe Literare         Ediţia nr. 2298 din 16 aprilie 2017        Toate Articolele Autorului

ÎNVIEREA LUI IISUS HRISTOS ȘI A ÎNTREGII OMENIRI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimați Autori, Cititori și Prieteni ai Revistei „Confluențe Literare”,  
  
Spre deosebire de ceilalți ani, am preferat să aștept Ziua Învierii pentru a vă scrie un mesaj dedicat sărbătorilor pascale. Mărturisesc faptul că mi-a fost dificil să mă adun pentru a-l alcătui. Nefericitul eveniment de la începutul anului, mai precis, decesul mamei mele, m-a afectat profund și abia acum mă simt în stare să revin la calculator pentru a scrie.  
  
Pe 8 martie, când de obicei, vă transmiteam cele mai alese gânduri, nu am putut să mai formulez nimic special. Ziua femeii, deopotrivă a mamei, mi se părea lipsită de sens fără ea. De asemenea, când a fost ziua mea de naștere, am realizat că pentru prima dată, mama, ce-a care mi-a dat viață, lipsea. Nu aveam cui să-i mai mulțumesc pentru darul existenței de care mă bucur de peste patru decenii.  
  
Dar învierea lui Iisus Hristos constituie pentru mine acum speranța reîntâlnirii cu ea și cu toți cei dragi, plecați din această lume. Surprinzător, valențele acestui eveniment au sporit pentru mine în acest an. Dacă a fost posibilă învierea Fiului lui Dumnezeu, înseamnă că toți aceștia vor reveni la viață când Hristos își va face din nou apariția în mijlocul lumii noastre. Și de aici, mi-am dat seama că sărbătorirea acestei zile ar trebui să ne reamintească promisiunea Sa că toți cei adormiți în Domnul vor învia în Ziua revenirii Sale.  
  
Și acest fapt mă determină să adaug o nouă semnificație Sărbătorii Paștelui și anume, reîntâlnirea celor dragi și practic, a tuturor oamenilor iertați de Dumnezeu pe baza sacrificiului, morții și învierii lui Iisus Hristos. Această speranță reprezintă o candelă a luminii ce se revarsă din adevărul Cuvântului divin pe măsură ce istoria își urmează cursul profetic către apogeul revenirii Împărăției lui Dumnezeu ca să recupereze lumea decăzută în care, din nefericire, încă ne găsim.  
  
Fie ca această Sărbătoare să ne hrănească bucuria, credința și speranța! Fie ca Dumnezeu să vă dea binecuvântare, compasiune și ajutor în toate împrejurările! Și fie ca Iisus Hristos să devină real în fiecare amănunt al vieții dumneavoastră!  
  
HRISTOS A ÎNVIAT!  
  
Cu prețuire,  
Octavian Lupu  
16 aprilie 2017  
  
 
Referinţă Bibliografică:
ÎNVIEREA LUI IISUS HRISTOS ȘI A ÎNTREGII OMENIRI / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2298, Anul VII, 16 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!