CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Parteneri >  
Autor: Confluenţe Literare         Ediţia nr. 1995 din 17 iunie 2016        Toate Articolele Autorului

Contemporanii - Valorizare Culturală Românească
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Din luna septembrie a anului 2013, Asociația Făuritori, prin proiectul Contemporanii, generează în mediul social evenimente culturale rezultate din derularea unor programe, în cadrul cărora promovează, implică și provoacă creativ o serie de artiști consacrați și tineri, oameni care se ocupă la superlativ de îndeletnicirile lor.  
 
Activitățile Contemporanii s-au dezvoltat natural în două direcții distincte: cele care presupun grupuri de artiști, stimulate de schimbarea paradigmei obișnuite de viață, și cele care presupun acțiuni individuale potente, mature, de regula rezultante ale unor perioade relevante de meditație și consum artistic. Deși proiectul este tânăr, am organizat nouă rezidențe artistice (Hanioti-Grecia, Balcic-Bulgaria, Madeira –Portugalia, Redondo-Portugalia, Herculane, Bălcești - România) și nouăsprezece expoziții de pictură (în locații precum: Biblioteca Națională a României, Teatru Național București, Muzeul Unirii Alba Iulia, ICR, ICR Lisabona, Centul Cultural Redondo, Portugalia, Galerii UAP și private) în cadrul cărora au fost implicați 37 de artiști români.  
 
La aniversarea a doi ani de la debutul proiectului Contemporanii, septembrie 2015, am organizat în parteneriat cu ICR trei expoziții în cadrul Festivalului Internațional George Enescu: expoziție de grup la sediul ICR, expoziție personală Dorin Coltofeanu Biblioteca Națională a României, expoziție personală Constantin Flondor, Galeria Galateca.  
 
Eforturile noastre au catalizat nume importante din cultură si artă în jurul evenimentelor organizate, printre care enumerăm: Radu Boroianu, Dan C. Mihăilescu, Ion Caramiru, Mihai Constantinescu, Daniel Perdigao, Christian Paraschiv (Franța), Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Mihai Sârbulescu, ș.a. dar și persoane private sau reprezentanți ai unor corporații, care au sprijinit agenda noastră până la acest moment. Printre partenerii noștri se numără, de mai bine de un an, Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii, Institutul Camoes, Ambasada Portugaliei la București, Uniunea Artiștilor Plastici, Artexim, etc. Mai multe detalii despre activitatea noastra în pagina de web www.contemporanii.org.  
 
Proiectul CONTEMPORANII, 2013  
Valorizare Culturală Românească  
Telefon: (+4075) 907 2940  
Email: contact@contemporanii.org  
  
Asociația Făuritori  
Telefon: (+4021) 210 4633  
Adresă: Bd. Regina Maria 42  
Sector 4, București, 040125  
Cod Înreg. Fiscală: 32432732  
Cont IBAN RO82INGB0000999904011161  
ING Bank, Sucursala Moșilor  
  
Referinţă Bibliografică:
Contemporanii - Valorizare Culturală Românească / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1995, Anul VI, 17 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!