CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Filozofie >  

Lorena Moldovan -Universul
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
 
  
Ploaia formează diferite picături de apă din nori care cad pe suprafața Pământului.  
  
Ne asemănam destul de mult cu fenomenele naturii în ceea ce privește modul nostru de a ne comporta.  
  
Mai important este să ne imaginăm că picăturile care se izbesc de sol sunt lucrurile de care suntem nemulțumiți. Deși este destul de frustrant faptul că de acestea ne izbim la orice pas, la fel ca ploaia este un circuit, ocupând un loc important în viețiile noastre. Este ceva natural, enervant, dar productiv. Fară această „ploaie” din viețile noastre nu am putea să creștem și ne-am ofili destul de rapid. Neavând nemulțumiri nu am avea nici sentimentul de a evolua constant.  
  
Curcubeul apare după ploaie, deci nu aștepta să vină fericirea fără puțin de suferință.  
  
Curcubeul se formează atunci când lumina soarelui se reflectă în picăturile de apă. Prin urmare fară ploaia ajutată de razele soarelui, curcubeul nu ar putea apărea. În mod normal, trecerea de la o culoare la alta se face continuu, ceea ce ne transmite de fapt starea de spirit din noi care este ușor influențabilă. Pe partea tradințională, curcubeul este descris având culorile: roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo și violet. Din acestea putem observa o puternică proiecție spre descrierea oamenilor din jurul nostru:  
  
roșu: este partea exterioră a unei persoane. Toți vrem să afișăm o personalitate puternica și increzătoare ca această culoare.  
  
portocaliu:este spiritul unei persoane. Fiind o culoare poziționată la jumatatea drumului dintre galben si roșu, ne transmite un echilibru aparte.  
  
galben: reprezintă vibrațiile pozitive aflate într-o persoană, la fel ca și razele soarelui care conțin vitamina fericirii.  
  
verde: simbolizează pacea interioară, reprezentând mentalitatea unei persoane. Fiind o culoare care ne transmite împrospătare, aceasta ne stabilizează claritate mentală.  
  
albastru: este meditația interioară, modul nostru de a ne relaxa pentru pacea lăuntrică.  
  
indigo: simbolizează adevarul, sinceritatea, adevarul absolut din sufletul unei persoane.  
  
violet: aceasta este o vibrație ușor simțită și văzută din spectrul curcubeului, care după parerea mea simbolizează sentimentele interioare, greu de exprimat.  
  
Fiecare culoare în parte înfățișează câte o parte dintr-un simțământ. Culorile curcubeului se contemplează împreuna cu chakrele având aceleași culori. Oamenii comunică cu mediul exterior prin intermediul acestora:Muladhara, Chakra de Bază (roșie) , Svadhisthana, Chakra Sacrală (oranj), Manipura, Chakra Focului (galben), Anahata, Chakra Inimii ( verde), Vishuddha, Chakra Gâtului (albastră), Ajna, Chakra Sprâncenii (indigo), Sahasrara, Chakra Coroanei ( violet). Din fiecare chakra radiază un anumit număr de canale energetice, care bineînțeles sunt percepute diferit de fiecare persoană în parte. Percepute de mine prin vibrațiile culorilor curcubeului.  
  
Cele șapte culori ale curcubeului corespund cu cele șapte note muzicale, cele șapte planete, cele șapte ceruri și cele șapte continente.  
  
Se spune că sufletul nostru are șapte proprietăți, acestea fiind sub influența planetelor, iar cele șapte simțuri antice sunt: mirosul, vederea, auzul, gustul, simțul tactil, mișcarea și vorbirea.  
  
Universul este infinit, plin de semnificații și lucruri care se leagă una de alta într-un mod misterios.  
  
Referinţă Bibliografică:
Lorena Moldovan -Universul / Ciobanu Alexandru Eusebiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3263, Anul IX, 07 decembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Ciobanu Alexandru Eusebiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ciobanu Alexandru Eusebiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!