CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  
Autor: Carmen Suissa         Ediţia nr. 2781 din 12 august 2018        Toate Articolele Autorului

Fragment din URMATOAREA mea carte.
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Îl privi cum zâmbește trist, dar undeva în adâncul ochilor lui, se vedea speranța. Era un bărbat frumos, iar vulnerabilitatea lui îl făcea și mai sexy. Undeva in partea stângă avea cămașa sfâșiată. La fel și sufletul. Dar asta nu îl împiedica să arate al naibii de bine. Dacă nu ar fi fost soțul lui Briana poate că ar fi încercat să vadă în el ceva mai mult decât vecinul ei de palier. Dar oare putea să concureze cu ea? Sau poate ca întrebarea era: cum ar fi putut sa n-o facă? În definitiv, Briana nu-i era nimic altceva decât una din proprietare. Le îndrăgea pe surorile Ford, dar cel mai mult se atașase de blânda Joy. Ea părea cea mai sinceră şi respectuoasă dintre toate. 
  
– La ce te gândești? o întrebă el. 
  
– Că decât sa treceți prin stresul divorțului, mai bine va omorați unul pe celălalt. 
  
Brent râse: 
  
– Şi eu care credeam ca ești echilibrata grupului. Acum înțeleg de ce dormi mereu singură. 
  
– Nu dorm singură, râse ea cu poftă. Am mereu un pistol la mine. 
  
– Nu am încredere în cei ce poarta arme, glumi el. 
  
– Da, pot fi aproape tot atât de periculoși ca cei cu inima frântă. 
  
– Ooh, domnișoara Sunny are răspunsurile pregătite dinainte. 
  
– Nu am răspunsuri, zise ea hotărâtă să facă un pas înainte. Doar întrebări. 
  
El o privi fix in ochi; simțea că dintr-odată devenise serioasă. Își lăsă capul spre umărul stâng și o privi mai atent: 
  
– Sunt aici pentru orice vrei... Se opri nefiind sigur dacă trebuia să continue sau nu. Ea-l privea fără sa clipească, dar era ceva acolo ca o chemare. Se hotărâ să vadă unde-i ducea acea seară. În ultimul timp vorbim multe... Marea majoritate sunt nimicuri, dar cumva, acestea au început sa însemne pentru mine mai mult decât orice alte lucruri, Sunny. 
  
Ea zâmbi. Deci nu se înșelase; sentimentul era reciproc. Spune ceva, îi ceru Brent. Încep să mă simt ca un cretin; în plus, sunt zero la făcut curte. Sau la reparat mașini. 
  
– Dar am auzit ca ești genial într-un pat. Sau lift. Deci ești pe jumătate iertat, râse ea când îi văzu expresia de stupoare pe față. 
  
– A îndrăznit Briana să vorbească de viața noastră privată? 
  
– După ce s-a întâmplat în liftul acela, cred c-ai putea s-o numești oricum, doar privată, nu. 
  
– Am impresia ca am intrat într-o încăpere în mijlocul conversației. 
  
– Iar mie nu-mi place apa, dar m-am mutat la o vilă pe plajă, deci suntem chit. 
  
El întinse mâna şi o mângâie pe față, iar ea-l lăsă. Îi făcea bine atingerea lui. Se apropie şi o sărută tandru, lăsând-o fără pic de forță în corp. El se opri, şi fiecare parte din ea urla după atingerea lui. 
  
– Am încălcat regula? întrebă el privind-o în ochi si ea dădu din cap afirmativ. 
  
– Dar apoi, regulile sunt făcute să fie încălcate, nu-i așa? zise ea apropiindu-se de el si sărutându-l la rândul ei cu pasiune. Apoi se retrase și se îndepărtă puțin de el. Nu mă îndrăgostesc niciodată de cine trebuie. Și nici nu se întâmplă cum ar trebui, mărturisi ea. Și apoi nici nu sunt bună la asta. 
  
– La ce? La vorbit? întrebă el simțind că, intimitatea pe care o simțise un minut înainte, începea să se destrame. 
  
– Nu pot fi cu nimeni acum. Când sunt într-o relație devin o versiune bizară a mea. Mă sufoc, mi se umflă limba, iar gâtul mi se îngustează ca și cum aș fi alergică la ceva. 
  
– Cunosc senzația, recunoscu Brent. E un fel de alergie emoțională; e același lucru ca și cu polenul. Sunny râse. N-am fost niciodată bun la făcut curte și unul din motive pentru care-mi plăcea să fiu căsătorit, era și faptul că nu mai trebuia să trec prin toate începuturile de relații când transpiram abundent și mă deshidratam cu viteza luminii. Înainte de Briana nu am fost în intimitate cu multe femei. 
  
– Intimitate, ai făcut dragoste cu ele sau, intimitate, lași ușa deschisă la baie când faci pipi? 
  
– Nu las niciodată ușa la baie deschisă, zâmbi el. Am însă darul să aleg femei pline de contradicții. Tocuri de 12 și ochelari de citit, dar fără nimic de citit la ea. Ținută la patru ace, părul strâns elegant într-un coc pe ceafă și un pahar de Black Russian în mână. Sunny zâmbi. Îi plăcea sinceritatea și stilul lui. Ieșeam cu ele la cinema sau la restaurant, arăta totul ca o întâlnire și suna ca una, dar nu era. Nu, nu mi-a plăcut viața de celibatar. De asemenea, detest și să am o menajeră. Mă simt veșnic vinovat; de câte ori îmi culege un ciorap de pe jos, îmi cer scuze. Umblu prin casă după ea și îmi cer scuze în permanență. Sunny râdea în hohote. Ce te face să te amuzi așa de bine? o întrebă el pe un ton serios. Faptul că sunt vulnerabil și pierdut? glumi el. 
  
– Și asta, dar e mai mult treaba cu menajera, râse ea. Îl privind zâmbind, și-n adâncul sufletului îi părea rău pentru el. Se vedea că încă suferă. În momentele astea ai nevoie de cineva puternic. Eu când am nevoie de putere o sun pe mama; am înțeles că puterea ta, este tatăl tău. Sună-l. Și dacă nu merge treaba... sun-o pe mama. Râsete. 
  
– Ești foarte amuzantă, remarcă el ca și cum atunci ar fi văzut-o pentru prima oară în viață. 
  
– Ești surprins că sunt amuzantă? 
  
– Nu. Doar impresionat. Luă o gură de Margharita, apoi puse paharul pe marginea piscinei și privi luna plină. Am petrecut câteva clipe bune în seara asta, spuse el. Eu m-am confesat ca un școlar de cincisprezece ani, tu ai râs un pic pe seama mea... n-am mâncat nimic, dar simt ca fost o noapte specială pentru noi, spuse Brent cu un aer adolescentin. La începutul serii voiam să mă arunc de pe fiecare clădire din oraș, acum mă simt mult mai bine. Chiar dacă viața mea e întoarsă pe dos. 
  
– Ai avut multe persoane care te-au ajutat la asta, spuse Sunny serioasă, dar o să treacă și vei fi iarăși bine. 
  
– Da, sunt sigur de asta, dar până atunci mai este, nu-i așa? Viața este bizară. Cu o seară înainte să aflu că ea mă înșală cu prietenul și asociatul meu, când m-am culcat, eram fericit. Totul era normal. Trei ore dup-aceea, viața mea a luat o altă cotitură. Și chiar dacă nu are prea mare legătură, mă face să mă gândesc la oamenii care, se trezesc de dimineață și-și spun că vreau o schimbare totală. 
  
– Da, se pare că mulți sunt aceia care se căsătoresc la 20-25de ani, cumpără o casă și fac copii la 30 și apoi, pe la 50 de ani își spun că de fapt nu asta își doresc. 
  
El o privi mai atent: 
  
– De ce l-ai părăsit pe iubitul tău? 
  
– Făceam sex în aceeași poziție, glumi ea. 
  
– Și e rău? 
  
– Doar când unul din noi doarme. Brent zâmbi. Cum îți merge cabinetul acum de când te-ai despărțit de Ashton? Bănuiesc că cifra de afaceri a scăzut considerabil; ce păcat de această situație, părea un tip cumsecade. 
  
– Da, este un tip cumsecade. Care se culcă cu alți tipi cumsecade. 
  
– Serios? se miră ea. Oare de ce toată lumea în ziua de astăzi crede că a fi bisexual e ceva normal? Nu este, Dumnezeule! 
  
– Wow, făcu el. 
  
– Da știu, mă înfoc la asemenea subiecte. Iar tu reacționezi bine; m-așteptam la un „fir-aș al naibii” sau așa ceva. Chiar este Ashton bisexual? 
  
– Nu, zise Brent. Pentru o clipă am vrut să-i distrug reputația, dar asta n-o să-mi aducă înapoi viața pe care am iubit-o atât. Părinții mei întodeauna mi-au spus că nu au încredere în Briana, dar nu i-am băgat în seamă. Eram prea ocupat să-i satisfac ei dorințele, în loc să-i ascult pe ai mei. Acum nici nu le-am spus că suntem separați; că am fost un dobitoc că nu i-am ascultat și că au avut întodeauna dreptate. 
  
– Aici nu este despre cine a avut sau nu dreptate, spusese Sunny blând, iar dacă faptul că te poți confesa lor te ajută, fă-o. El dădu din cap afirmativ. Îți vezi des părinții? Sunteți apropiați? 
  
– Da, foarte apropiați. Locuiesc în Balboa Newport Beach și încerc să merg o dată pe lună acasă și de două ori vin ei. Vorbim la telefon la două zile și sunt părinții pe care orice copil și-i dorește. Au fost întotdeauna prezenți pentru mine și nu mi-au creat niciodată probleme tocmai pentru faptul că au avut o căsnicie minunată, s-au susținut unul pe altul și s-au concentrat doar pe lucrurile care ne aduceau pacea și bunăstarea. Tatăl meu este dentist și încă profesează; are un cabinet mic pe insulă unde vin toți cei ce locuiesc acolo, iar mama mea este medic generalist. Are cabinetul peste drum de tata și chiar dacă nu sunt 24 de ore împreună, nu sunt niciodată prea departe unul de celălalt. Între 12:00 și două, iau masa împreună la restaurantul din colțul străzii, apoi se plimbă mână în mână pe faleză, admirând micile ambarcațiuni, plaja de care nu se satură niciodată chiar dacă locuiesc acolo de-o eternitate. Am crescut pe insulă și am avut o copilărie ca în basme, zâmbi Brent aducându-și aminte de toate sărbătorile magice. Pentru Halloween decoram insula cu două săptămâni înainte, iar în seara cu pricina ne deghizam și împreună cu copiii din cartier și cu alții care veneau în autobuse din oraș, băteam din ușă în ușă și ceream bomboane. Era feeric și niciodată nimic rău nu se întâmpla acolo. Când se termina Halloween-ul, începeam să ne ocupăm cu decorarea pentru Thanksgiving. Pe insulă se păstrează tradiția; familiile se strâng pe prispele caselor, se fac mese mari la care participă toți membrii familiei veniți de peste tot, precum și prieteni sau vecini care se întâmplă să fie singuri. Este o comunitate mică, dar unită și locuitorii insulei se ajută mult unii pe alții. Casele fiind atât de apropiate una de cealaltă, toți vecinii se știu între ei având un cod: când ușa de la intrare este deschisă, înseamnă că musafirii sunt primiți, și în general în weekend, la cinci iau aperitivul. Se strâng unii la alții, fără să aștepte invitații sau alte treburi pompoase. Servesc o bere, un pahar de rosé, vorbesc, râd, povestesc despre ce au făcut în timpul săptămânii, sau despre ultimul meci de fotbal, iau cina împreună, deseori se uită la un film și la zece fiecare pleacă la casele lor. E o viață foarte plăcută și așa mi-aș fi dorit și eu. 
  
Referinţă Bibliografică:
Fragment din URMATOAREA mea carte. / Carmen Suissa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2781, Anul VIII, 12 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Carmen Suissa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Suissa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!