CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  
Autor: Carmen Suissa         Ediţia nr. 2774 din 05 august 2018        Toate Articolele Autorului

Fragment din URMATOAREA mea carte.
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
– Nu comunici cu mine și încep să-mi pierd speranțele în noi ca și cuplu. Suntem de ani de zile împreună și nu îmi împărtășești niciodată gândurile tale, îi reproșă el dintr-o dată obosit. Veronica îl privi perplexă și panicată c-o să-l piardă, se lansă: 
  
– Cântecele de dragoste mă fac să plâng. Iar serialele comice mă fac fericită. Îmi place saxofonul. Îmi place saxofonul mult, chiar dacă nu ți-am spus asta niciodată. Este un instrument frumos. Când eram mică am văzut-o pe bunica goală. A fost un șoc pentru mine să descopăr că sânii pot cădea așa de jos. Într-o zi în parc am văzut doi porumbei pupându-se și am plâns ca un copil. Apoi am căzut și mi-am julit genunchiul. Și iar am plâns ca un copil. Suntem împreună de ani de zile și până acum n-am știut că te iubesc la nebunie, David. Dacă mă părăsești o să plâng mult… 
  
El o privi cu dragoste nespusă în ochi. Și el o iubea. Poate puțin diferit, dar asta era ceva normal, pentru că era bărbat. Nu fusese nici el un sfânt, așa că se hotărâ să șteargă totul cu buretele. 
  
– Tolstoi a spus că toate familiile fericite sunt la fel, zise el. Doar la familiile îndurerate se vede diferența. Îți propun să facem un pact, s-o luam de la capăt. Vrei să ștergem totul cu buretele și s-o luăm de la început? Ea dădu din cap fericită, iar el o luă în brațe și o pupă pe cap. Ea se trase puțin înapoi și privindu-l îl întrebă: 
  
– Aș putea să știu și eu ce anume ștergem cu buretele? Tu-mi cunoști acum toate păcatele, care sunt ale tale? 
  
– Când aveam 14 ani era beat turtă și m-am culcat cu o fată de 16. 
  
– Beat la 14 ani? 
  
– Părinții tocmai divorțaseră și locuiam în Ohio. Deci, da, eram beat des. 
  
Referinţă Bibliografică:
Fragment din URMATOAREA mea carte. / Carmen Suissa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2774, Anul VIII, 05 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Carmen Suissa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Suissa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!