CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  
Autor: Carmen Suissa         Ediţia nr. 2772 din 03 august 2018        Toate Articolele Autorului

Fragment din viitoarea mea carte
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fragment  
  
 
  
Tara se așeză pe o băncuță, aranjându-și pliurile de la rochia roșie cu buline albe.  
  
– Urăsc orașul ăsta, auzi ea o voce bărbătească în stânga băncii.  
  
Se uită și observă pe cel mai frumos bărbat pe care-l văzuse în viața ei. În realitate sau la televizor. Viu sau mort. Se uita la el ca o proastă și când în final își reveni, spuse zâmbind:  
  
– Mie mi se pare că oamenii sunt foarte cumsecade. În orice caz, mai politicoși ca în Los Angeles.  
  
– Înseamnă că n-ați văzut-o pe bătrânica de mai înainte care era în stare să facă moarte de om pentru un taxi, spuse Down, descheindu-și încă un nasture de la cămașă.  
  
Tara râse.  
  
– Mie-mi place aici. Nu e prima oară când vin și de fiecare dată oamenii au fost foarte primitori. Vă dați seama, un complet străin a dorit să mă ajute? Nici măcar nu-mi știa numele și mi-a propus să mă ajute.  
  
Down zâmbi.  
  
– Nu toți bărbații vor să cunoască numele celei cu care doresc să se culce.  
  
Tara se întoarse spre el și-l privi limită ofensată:  
  
– Pentru că, credeți că voia să se culce cu mine?  
  
– Mai e și crima. Poate doar voia să vă omoare. Râsete. Mă cheamă Down, se prezentă el, și de obicei sunt o companie mult mai bună decât acum.  
  
– Sunt Tara, și aceasta este cea mai interesantă conversație pe care am avut-o de la ultima mea întâlnire cu un tip, unde niciunul, nici altul n-a scos un cuvânt.  
  
– Sper că nu v-ați căsătorit cu el. Râsete.  
  
– Nu. Era regizor de film și m-a pus să mă uit la un scurt metraj pe care el îl realizase. Era atât de diferit de tot ceea ce văzusem până atunci… Și când spun asta nu mă refer la filme în general, ci la orice altceva: viața pe marte, popcorn sau lanțuri.  
  
Down râse.  
  
– Sunteți foarte amuzantă, îi zise el, iar Tara îi mulțumi sfioasă.  
  
Ceva la acel bărbat o intimida; în mod cert avea 10 ani mai mult ca ea. Era sofisticat, sexy și… foarte căsătorit, constată ea când telefonul lui sună și el îi spuse lui nevastă-sa că o iubește și că abia așteaptă să ajungă acasă.  
  
– Soția dumneavoastră? îl întrebă inutil.  
  
– Dacă v-as spune că e tata, m-ați crede?  
  
– De ce ați face asta?  
  
– Sincer, nu prea știu. De obicei nu mă comport ca un măgar.  
  
– Probabil că în Chicago nu sunteți decât un măgar, spuse ea regretând imediat după aceea. El o privi întrebător. Ar fi trebuit să fie ceva amuzant, dar nu mi-a ieșit, se scuză Tara, iar el zâmbi.  
  
– Ce-ar fi să ne tutuim acum, propuse el. E firesc, întâi insultele, apoi ne tutuim. Ea se scuză încă o dată, iar Down o întrebă dacă voia să ia cina cu el.  
  
Ea știa că ar fi fost o greșeală să iasă cu un bărbat însurat. Apoi, după patru zile petrecute împreună în Chicago, și-a dat seama că totul în jurul ei era o greșeală, mai puțin el. Așa începu relația lor.  
  
Referinţă Bibliografică:
Fragment din viitoarea mea carte / Carmen Suissa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2772, Anul VIII, 03 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Carmen Suissa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Suissa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!