CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  
Autor: Carmen Suissa         Ediţia nr. 2331 din 19 mai 2017        Toate Articolele Autorului

PACATE (fragment)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Abigail stătea în camera albă şi-l aştepta pe Tom. Îşi făcu o listă cu hotărâri importante: nu fii agitată, vorbeşte calm, vorbeşte cursiv, nu-l lasă să-ţi vadă tremuratul mâinilor, arată-i că-ţi pare rău de ce ai făcut, nu-i vorbi de copilă şi nu-l lasă să-ţi vadă disperarea. Apoi scotoci prin buzunar şi scoase altă listă: flori, lapte, tequila şi prezervative. Decise că nu era lista bună, aşa ca o băgă în gură şi o mâncă.  
  
Tom intră în salon, îmbrăcat într-un pardesiu negru care-l făcea să arate ca un zeu. Ea-şi aduse aminte de săptămânile în care-l pândise şi-n care-şi imaginase cum ar fi fost dacă ar fi făcut dragoste cu ea. Fusese doar un vis care a devenit realitate şi care apoi s-a transformat în coşmar.  
– Te iubesc dintotdeauna, spuse ea fără să vrea. Apoi încet: fii calmă, fii fericită. În sufletul ei simţea că el se va întoarce la Emma şi îl detestă pentru asta, dar ştia că nu-l va uita niciodată. Tot aşa cum ştia că nici el n-o va ierta niciodată când va afla ce i-a făcut lui şi familiei lui. Tom o privea cum se chinuia şi aproape că-i venea să plângă de mila ei.  
– Abigail, te simţi mai bine?  
  
Ea se puse pe râs. Un râs lugubru care-i schimonosea faţa, făcând-o să pară urâtă.  
– Giusepe Verdi. Ştii cum e tradus în engleză? Joe Green. Ha ha. Apoi brusc se întrerupse şi-l privi din cap până-n picioare. Vii de la ea, nu-i aşa?  
– O cheamă Joy şi e frumoasă din cale afară, spuse el blând.  
– O cheamă Emma şi o urăsc din toată fiinţa mea.  
– Vorbesc despre fetiţă, Abigail.  
– Angel?  
  
El o privi cu milă.  
– Nu, iubito. Despre fetiţa noastră. Am numit-o Joy. Eşti de accord? Mi se pare un nume perfect pentru ea.  
Abigail îşi mişcă ochii din stânga în dreapta şi începu să-şi roadă unghiile. Fii interesantă. Fii cursivă. Nu-i arată cât de disperată eşti.  
– Şi Angel? întrebă ea cu privire sticloasă.  
– De ce mă întrebi de Angel? Ştii bine povestea.  
Abigail începu să ţipe ca din gură de şarpe şi în câteva secunde camera se umplu de asistente şi medici. Psihiatrul ei i-a cerut lui Tom, ca un timp să nu mai vină la ea.  
  
CARMEN SUISSA  
  
Referinţă Bibliografică:
PACATE (fragment) / Carmen Suissa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2331, Anul VII, 19 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Carmen Suissa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Suissa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!