CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Carmen Niculcea         Ediţia nr. 1768 din 03 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

GRAVITY TO HEAVEN. GOODBYE!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Gravity to Heaven. Goodbye!  
 
Carmen Niculcea, Atlanta, Georgia  
 
Cicǎ rockul e drǎcesc. Și Haloweenul la fel. Iepuraşul de Paşte e un spirit malefic care a înlocuit mielul Domnului şi s-a ivit din blestematul comerţ capitalist. Pomenile şi colivele pentru sufletele celor plecaţi dintre noi sunt şi ele considerate de unii întorşi, cicǎ, la Domnul ieşite din litera sfântǎ. Prin urmare, toţi cei care cred sau practicǎ ceva din toate astea, în mod sigur şi justificat, or s-o pǎţeascǎ la un moment dat! Existǎ destule voci care spun asta, de la preoţi cu crucea-n frunte la farisei citând înveninat şi acuzator din Biblie. Ca şi dupǎ Revoluţie sau dupǎ mineriade, au fost oameni care au întrebat: “Dar ce-au cǎutat acolo?”, rǎspunzându-şi cu înţelepciunea oamenilor cuminţi din faţa televizoarelor: “Ce-au cǎutat, au gǎsit!” sau, într-o variantǎ psihologico-planturoasǎ: “Ce-au cântat aia s-a întâmplat!”.  
 
Psihedelic, aş exclama cu revolta celui care se întreabǎ retoric unde mai e spiritul liber? Ce se întâmplǎ cu cei ce refuzǎ sǎ se înregimenteze în rândul crescǎtorilor de rating la reality show-uri, cu cei care vor sǎ iasǎ din gloatǎ şi sǎ nu rosteascǎ discursuri ca la carte, cu cei care nu vor sǎ fie numere? Existǎ oameni, şi o spun în cunoştinţǎ de cauzǎ, pentru cǎ am trǎit 20 de ani alǎturi de un astfel de om, pentru care a nu fi liber este echivalent cu moartea. Orice constrângere, orice regulǎ e perceputǎ dureros şi frondist, pentru cǎ important e pentru ei sǎ poatǎ sta întorşi cu faţa cǎtre Dumnezeu ca sǎ-I poatǎ pune întrebǎri, sǎ aştepte rǎspunsuri, sǎ se certe sau sǎ plece capul. Sǎ urle şi sǎ vrea sǎ pipǎie concreteţea ideii de divinitate. Sǎ accepte sau nu condiţia nimicniciei omeneşti. E “o îndoialǎ de credincios”. E revolta spiritului liber al omului-trestie împotriva bigotismului, dar şi o revoltǎ împotriva aşa-zisului bun-simţ comun şi globalizant. Dacǎ i-am pune la zid pe astfel de oameni, ar trebui sǎ-i condamnǎm pe toţi cei care, prin ideile lor, au iscat revoluţii şi au rǎsturnat ere de mentalitate conservatoare şi de asuprire spiritualǎ. Sǎ-i condamnǎm pe tinerii ǎştia cǎ au îndrǎznit în cântecele lor sǎ critice “corupţia nelegiuitǎ”, cǎ au avut curajul de a spune cǎ s-au simţit încuiaţi şi cu dorinţele spânzurate? Ce e satanist în a vrea sǎ nu renunţi la libertatea pânǎ în ziua în care vei muri? Ii condamnǎ poate aceia care nu înţeleg gravitatea metaforelor lor şi sunt alǎturi de ei toţi aceia care, underground, aderǎ la ideile lor şi vin sǎ doneze sânge, sǎ aprindǎ o lumânare sau sǎ spunǎ o rugǎciune. Desigur cǎ vor exista, ca de obicei, şi mulţi care vor profita de aceastǎ tragedie ca sǎ-şi consolideze capitalul electoral, dar dincolo de asta e absolut impresionant efortul comun de a depǎşi situaţia.  
 
Ca în “Ciuma” lui Camus, în faţa nenorocirilor oamenii gǎsesc resurse sǎ rǎmânǎ oameni. Cine nu, rǎmâne un numǎr.  
 
Referinţă Bibliografică:
GRAVITY TO HEAVEN. GOODBYE! / Carmen Niculcea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1768, Anul V, 03 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Carmen Niculcea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Niculcea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!