CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

CARTE- ILUZIA UNEI CLIPE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Cuvântul autorului  
  
 
  
Probabil că mulţi dintre dumneavoastră vă veţi întreba cine sunt eu, semnatara acestei cărţi şi în acest context, consider că este de datoria mea să vă răspund.  
  
Sunt o persoanǎ cu capul plin de visuri şi cu dorinţa de a mǎ depǎşi, aşa încât uneori, am senzaţia cǎ fac concurenţǎ cu mine însămi. Am vǎzut rǎsǎritul soarelui pe data de 29 aprilie, 1974, în localitatea Verneşti, judetul Buzău.  
  
Am cochetat cu scrisul, dacă pot spune aşa, încǎ din dulcii anii ai copilăriei, când citind cărţile noastre de poveşti şi mă confundam aievea cu unele dintre personajele acestora. Mai tâziu, în perioada tumultoşilor ani ai adolescenţei, au urmat romanele, în cadrul cărora mă regăseam în rolul te miri cărui personaj şi visam. Uneori, ce-i drept, mai şi scriam: idei, note, frânturi de gânduri şi... cam atât. Îmi amintesc cum la o orǎ de dirigenţie, elevǎ fiind în clasa a V-a, diriginta m-a întrebat: „ce vrei tu să devii, Carmen, în viaţă? Iar eu i-am răspuns scurt: „scriitoare!” Sprinceana ridicatǎ a dirigintei nu m-a intimidat, am continuat sǎ o privesc în ochi, mândrǎ de ceea ce afirmasem. La timpul respectiv nu realizam probabil ce înseamnǎ acest lucru, dar, totuşi, în sinea mea visam ca într-o zi să pot ajunge să scriu o carte!  
  
Consider cǎ Dumnezeu a avut planul sǎu cu mine şi iatǎ, cu foarte multǎ dragoste şi dǎruire, vǎ prezint, iubiţi cititori, cartea pe care am început-o cu şase ani în urmǎ şi care s-a finalizat abia acum. Deşi profesia mea de bazǎ, nu este cea de scriitoare sau jurnalistǎ, mă consider un om care încearcă să modeleze suflete şi caractere, cu speranţa ca peste ani sǎ se vadǎ rodul muncii mele.  
  
A scrie nu este deloc uşor şi cred că mai întâi de toate este necesar sǎ te naşti cu un anumit har de la Dumnezeu şi să beneficiezi şi de o oarecare şansă în viaţă. În acest context mǎ pot considera o norocoasǎ, deoarece Dumnezeu, în cei şase ani de colaborare ocazională prin scris, cu o serie de publicaţii de limbă română din diaspora, mi-a scos în cale oameni minunaţi.........  
  
Cartea de faţă a curs din vârful degetelor mele asemenea unui râu. De ce subiectul ales? Datorită, în primul rând, pasiunii mele pentru istorie, care mi-a înlesnit astfel împletirea unor evenimente petrecute cândva, în timpurile îndepărtate, cu ceva din propria-mi fiinţă, ancorată într-un prezent aiurea. Acel „ceva” este tocmai subiectul, care m-a însoţit pe parcursul întregii mele adolescenţe; intrarea într-un aşa zis tunel al timpului.  
  
Aşadar, personajul ,,Nuşa’’, ajutatǎ de o broşǎ magicǎ primitǎ în dar de la Maia, stri realul, devenind ,, Lillie Drumond’’, guvernantǎ pentru doi copii minunaţi. Acţiunea cǎrţii vǎ las pe dumneavoastră, dragi cititori, sǎ o descoperiţi, iar la final, când veţi întoarce ultima filă, sǎ pǎstraţi în suflet parfumul aventurii, pe care vi l-am redat cu mare drag!  
  
Carmen Marin  
  
Referinţă Bibliografică:
CARTE- ILUZIA UNEI CLIPE / Carmen Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2186, Anul VI, 25 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Carmen Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!