CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Artistic >  

Dansul vietii
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Asculţi acorduri înalte, pe care doar tu poţi sǎ le auzi, şi pe care doar tu poţi sǎ pluteşi!Sufletul tǎu vibreazǎ, atunci când atingi podeaua. Eşti într-o salǎ de dans sau în propria ta viaţǎ şi de aceea faci piruetǎ dupǎ piruetǎ. Graţia împletitǎ cu alunecǎrile suave, te însoţesc. Simţi cǎ doar aşa viaţa te poate alinta. Pluteşti pe un dans lin, iar alteori prea zgomotos. Depinde cum simţi muzica care alimenteazǎ propria ta viaţǎ. Partenerul de dans îţi este timpul. Acel domn simpatic şi şarmant care zâmbeşte doar atunci când îi atingi mâna. Te învârţi în pas de bourree, şi el executǎ aceleaşi mişcǎri perfecte în jurul tǎu. Muzica are aripi, iar tu nu le vezi, doar le simţi. Rochia albǎ îţi cade pe lângǎ trupul suplu ca al unei belerine , dându-ţi un farmec aparte. Alteori te înalţi pe dans de pas de deux. Ai pornit în viaţǎ demult, acum poţi privi peste umǎr şi crezi cu tǎrie, cǎ viaţa este doar o alunecare. Nu mai conteazǎ cât de tare te învârţi. Nu ai voie sǎ cedezi. Trebuie sǎ te avânţi cu mai mult elan în dans, în propriul tǎu dans. Ai aripile tale creionate într-o noapte de april. Şi zâmbetul, nu poate sǎ lipseascǎ de pe chipul tǎu umbrit de sperante,ce stau inchise. Doar aşa vei putea pluti prin viaţǎ fǎrǎ a atrage priviri iscoditoare ale celor care stau pe marginea ringului şi te privesc. Trebuie sǎ îţi urmezi drumul ce se deschide în faţa ta, pardon:dansul! Viaţa ti-a oferit fireasca oportunitate de a face din speranţe şi iluzii, un cântec.
FRAGMENT-Carmen Marin  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Dansul vietii / Carmen Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2115, Anul VI, 15 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Carmen Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!