CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  

Darul de a scrie este ,,talantul’’ mareţ primit de la divinitate
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cred ca orice om de pe pǎmânt a primit de la Creator un dar. Pentru cǎ Dumnezeu a dorit ca în lume sǎ fie diversitate, a dǎruit din iubire Sa fiecǎruia un,, talant’’, iar cu el sǎ ,,lucreze’’pentru folosul sǎu şi al celor din jur. Tot ceea ce face omul în scopul binelui şi al sǎu sufletesc este mulţmirea adusǎ lui Dumnezeu.Dintre toate darurile, pe care divinitatea le-a dǎruit omului, am sǎ mǎ opresc asupra darului de a scrie, nu cǎ şi celelalte nu ar fi importante!  
 
Scrisul poate fi ,, armǎ ’’impotriva semenilor, însǎ nu acesta este motivul alegerii acestei teme, nu. Vreau sǎ arǎt aspectul minunat al acestui dar.Da, cei ce scriu din pasiune vor înţelege cǎ atunci când sufletul tǎu explodeazǎ de frumos sau durere, de bucurie sau încercǎri, poţi prin darul tǎu sǎ ajungi în sufletele oamenilor. Eşti mânat de o forţǎ şi tot ce expui în scris poate deveni ,, talisman ’’ pentru tine, pentru alţii, sau poate doar o formǎ de-a pǎtrunde într-o lume magicǎ: lumea cuvintelor. Acolo tu eşti stǎpân, Tot ce curge prin tine ca un râu îl notezi sub formǎ de vers sau sub formǎ narativǎ. Acolo este lumea ta, iar literele îţi sunt fidele şi te ajutǎ ca fluxul tǎu de gânduri sǎ prindǎ formǎ. Magic spun eu! Când vezi opera ta uneori te minunezi chiar şi tu.  
 
Iarǎşi am sǎ mǎ raportez la divinitate, de data acesta spunându-vǎ cǎ tot ce facem noi mǎreţ, este de fapt opera ,,Dumnezeului’’din noi. În lumea aceasta s-au scris cǎrţi şi se vor mai scrie, au fost poeţi şi scriitori şi vor mai fi, dar de fiecare datǎ când voi avea ocazia sǎ citesc o ,,paginǎ’’ în care se aflǎ o pǎrticicǎ din sufletului autorului, mǎ voi simţi binecuvântatǎ. Voi simţi cǎ lumina îngerilor i-a luminat degetele, atunci când a scris, iar mâna lui Dumnezeu i-a atins creştetul.In felul acesta voi primi si eu şi luminǎ îngereascǎ şi mângâiere divinǎ.  
 
Nu ştiu câţi din cei care scriu versuri sau prozǎ urmǎresc partea financiarǎ, poate sunt şi nu trebuie judecati, însǎ cred cǎ atunci când vrei ca lumea sǎ priveascǎ în sufletul tǎu, doar dǎruieşti fǎrǎ sǎ te gâneşti la recompensǎ. Cel mai mare câştig este sǎ oferi frumuseţe şi luminǎ din plin.  
 
Îmi place sǎ cred cǎ darul de a scrie l-a aşezat Dumnezeu în sufletul celor pe care i-a ,,înzestrat’’cu acestǎ chemare şi ori de câte ori simt cǎ pot face bine o fac fǎrǎ nici o rezervǎ.  
 
Pentru cǎ sunt pasionatǎ de aceastǎ lume a cuvintelor m-am gândit sǎ aduc un elogiu celor care fac în aşa fel încât cuvintele lor iau aspect de aripi:aripi ce zboarǎ, aripi ce mângâie, aripi.  
 
Consider cǎ orice pasiune meritǎ atenţie şi respect, orice om este un creator continuând opera marelui Creator. Indiferent de pasiunile avute sǎ încercǎm atât cât putem sǎ facem din ele adevǎrate ,,oaze’’de încântare sufleteascǎ,pentru noi dar şi pentru semenii noştri, iar cei care scriu sǎ o facǎ atât de bine, încât poate vor transforma, cu puţinul lor, lumea aceasta în care trǎim.  
 
Referinţă Bibliografică:
Darul de a scrie este ,,talantul’’ mareţ primit de la divinitate / Carmen Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1732, Anul V, 28 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Carmen Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!