CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

Scrisoare cǎtre prietenie
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe tine prietenie mi te-am închipuit învǎluitǎ în mǎtase.Am greşit cumva? Ştiu cǎ eşti o zânǎ bunǎ ce ştii o vrajǎ, prin care poţi lega sufletele oamenilor. Mǎ gândesc totuşi, sǎ îmi dai voie sǎ te creionez eu aşa cum ştiu mai bine, iar tu sǎ mǎ asiguri cǎ niciodatǎ n-ai sǎ-ţi dai la o parte vǎlul misterios pe care vreau sǎ ţi-l atribui.  
 
Cred cǎ ţi-ar sta bine dacǎ pe cap ai avea o maramǎ de borangic de culoarea mǎrii, iar trupul feciorelnic l-ai avea împodobit într-o rochie de culoarea soarelui de mai. În braţele tale, mǎ gândesc sǎ aşez margarete, iar pe buze un surâs ce poate cuceri orice muritor de pe pǎmânt. Pe umeri o mantie ce are cusutǎ luna şi stelele cerului.  
 
Sunt convinsǎ cǎ într-o astfel de ţinutǎ ai sǎ cutreieri lumea încǎlţatǎ cu botine de argint, iar parfumul tǎu curat a flori de liliac alb va umple acest pǎmânt. Te rog sǎ priveşti în sufletele oamenilor şi daca vrei sǎ le oferi câte o petalǎ din florile pe care le ai în braţe.Sǎ nu uiţi sǎ fii generosǎ! Sufletul tǎu va simţi cine meritǎ adânca ta preţuire. Vei întâlni oameni cu suflete calde, cu suflete reci, dar şi oameni, ce încǎ le e teamǎ sǎ deschidǎ fereastra vieţii şi sǎ lase razele ce izvorǎsc din mantia ta ca sǎ-i învǎluie, într-un dans de culori.  
 
Zânǎ, te rog sǎ aşezi în buzunarul inimii tale cuvinte dragi, pe care le-am scris cu litere uşor aburinde şi care încǎ mai poartǎ lacrima încântarii. Timpul pe care îl vei petrece cu fiecare ţine doar de tine, dar te rog sǎ rǎmâi la uşa fiecǎrui suflet, atât cât crezi tu cǎ are nevoie. Bǎtǎile tale la intrarea sǎ fie scurte şi nu foarte puternice, ca nu cumva venirea ta sǎ deranjeze pe cei care au alte preocupǎri. Unii poate te vor primi, alţii te vor izgoni, şi alţii te vor invita sǎ le treci pragul într-un alt timp, într-o altǎ vreme. Tu, totuşi sǎ ai rǎbdare!  
 
Nu ştiu de ce, dar cred cǎ vei pleca la drum în zi de aprilie, iar drumul tǎu se va sfârşi în luna gerar. Atunci când ai sǎ te simţi obositǎ de cutreierat lumea, vei avea unde sǎ te întorci, şi anume, la mine în cǎminul şi-n sufletul meu. Nu te aştept curând pentru cǎ ştiu cǎ ai multǎ dragoste şi mult parfum de oferit. Dacǎ va exista cineva, care va perverti urma paşilor tǎi, sǎ-l exilezi într-o lume pustie, în care sǎ nu vadǎ suflet de om, iar urechile sǎ-i tiuie de singurǎtate şi numai dupǎ ce va face o astfel de penitenţǎ sǎ se poatǎ întoarcǎ printre oameni. Ca simbol al cǎinţei te rog sǎ-i oferi pergamentul bunǎtǎţii pe care e scrisǎ legea iertǎrii, a compasiunii, a bunǎtǎţii, a omeniei şi sub alb jurǎmânt sǎ aplice tot ce a respins pânǎ atunci.  
 
În închiere îţi urez frumoasǎ fiinţǎ, sǎ cunoşti oameni deosebiţi. De asemenea ca umerii tǎi sǎ fie stropiţi cu lacrimi de fericire, iar pǎrul tǎu ca abanosul sǎ fluture în zbor, ori de câte ori vei alerga sǎ fii alǎturi de cel care are nevoie de mirosul tǎu, Fii binecuvântatǎ şi îndeplineşte-ţi pânǎ la cap menirea, ca oamenii sǎ te iubeascǎ.  
 
Cu multǎ preţuire şi respect!  
 
Referinţă Bibliografică:
Scrisoare cǎtre prietenie / Carmen Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1640, Anul V, 28 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Carmen Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!