CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Hrana sufletului poate fi şi poezia
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întotdeauna am fost impresionatǎ de persoanele sensibile care aştern cu uşurinţǎ dar şi cu mǎiestrie, cuvinte ce iau formǎ de poezie. Respectul faţǎ de cuvinte, dragostea de frumos, dar nu în ultimul rând pasiunea, îi determinǎ sǎ ,,hrǎneascǎ’’ sufletul lor şi al altora, cu astfel de minuni. Ce poţi sǎ faci în faţa unor astfel de oameni? Rǎspunsul se subînţelege:sǎ scoţi pǎlǎria!  
 
În urmǎ cu ceva ani am cunoscut prin intermediul internetului o astfel de persoanǎ. Navigam pe site-uri literare când în faţa mea a apǎrut un nume:Carmen Tania Grigore. Bucuria a fost şi mai mare când ulterior am aflat cǎ e din acelaşi judeţ ca şi mine. Primul gând a fost acela de a-i cǎuta adresa de email şi a-i transmite salutul meu. Norocul nu a întârziat sǎ aparǎ şi dupǎ ceva cǎutǎri intram în posesia adresei de email. Doamna Tania mi-a rǎspuns la salut şi de atunci între noi s-a legat o prietenie care spun din tot sufletul, cǎ mǎ onoreazǎ.  
 
Doamna Carmen Tania Grigore este o talentatǎ poetǎ din oraşul Nehoiu, judeţul Buzǎu, acolo unde munţii sǎrutǎ cerul. Locuişte în prezent în Anglia, dar n-a uitat nici o clipǎ ţara deoarece revine cât poate de des acasǎ, Lansarea volumelor sale de poezie le-a fǎcut tot la Buzǎu deoarece cred eu, cǎ aici se simte cel mai bine printre prietenii care îi sunt alǎturi.  
 
Pentru a înţelege cititorii, ce activitate literarǎ bogatǎ are aceastǎ stimatǎ doamnǎ a versului, am sǎ vǎ enumǎr aparţiile dumneaei în revistele literare, volumele publicate, concursurile câştigate, dar şi cenaclurile literare unde doamna este membrǎ.  
 
Doamna Carmen Tania Grigore a început sǎ scrie poezie de la 12-13ani, debutând în 1977 prin premiul 1 la un concurs național de poezie pentru copii. Primeşte premiul I la concursul „Tinere condeie” organizat de Bibloteca din judeţul Buzău „Vasile Voiculescu”,în iunie 1977. Premiile au continuat sǎ aparǎ şi din noul talentul i-a fost apreciat de-a lungul anilor.  
Creațiile doamnei Carmen Tania Grigore au fost publicate în:ziarul și suplimentul Viața Buzăului,în revista de Limba și Literatura Româna,în revistele Contemporanul,Penteleu,Renașterea Culturală, în almanahul Pădurii editurile 2000,2001,2002, ziarul Opinia, revista Vitralii, Oglinda literară nr 100 din luna mai 2010, Familia, revistele online ”Agero” , „Vatra veche „Actualitatea literară nr 6 din martie.2010, Cetatea lui Bucur, Tânărul scriitor, Algoritm literar, Star-press.  
 
Aşa cum era evident doamna Carmen Tania Grigore a publicat şi volume care sunt comorile ei de suflet, aşa cum şi îşi intituleazǎ volumul de prozǎ. Aşadar debut cu volumul „Pulsul țarânei” ,poezie, editura Rafet, Buzău,în noiembrie 2009, Comoara din suflet- convorbiri cu Alexandra Wilson-Noica, editura Lorilav, august 2010,Minutul de sinceritate- iunie 2011, ,,Un sezon cât o viață ‘’– aprilie 2012, editura Editgraph, Buzău.  
 
Este membrǎ a urmǎtoarelor organizaţii;a cenaclului literar on line ”Lira 21”;  
 
Membră Liga scriitorilor români , filiala Brașov ,din iulie - 2010.  
 
Membră a Asociației Scriitorilor Profesioniști, Centrul Regional Buzău, din septembrie 2010.  
 
Dacǎ titlul ales de mine la acest articol a fost:,,hrana sufletului poate fi şi poezia’’cu certitudine doamna Carmen Tania Grigore îşi hrǎneşte sufletul scriind, dar meritul este şi mai mare, cǎci îl hrǎneşte şi pe al celor care îi citesc creaţiile.  
 
Referinţă Bibliografică:
Hrana sufletului poate fi şi poezia / Carmen Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1488, Anul V, 27 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Carmen Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!