CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Simbolistica numelui si impactul lui, asupra vietii noastre
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Venim pe pământ cu o ,, misiune ’’ specială primită de la Dumnezeu, şi încercăm în decursul vieţii, să o ducem la bun sfârşit. Cu toate că nu de noi depinde, alegerea numelui purtat, ci alţii sunt hotărâtori în acest rol, impactul lui ne afecta întreaga viaţă. Fiecare nume are o ,,încărcătură’’ care ne va influenţa la un moment dat existenţa. Ne va trage ca o pârghie spre acea menire si nu vom opune rezistenţă. În acel moment nu ne vom da seama, ci vom considera că este doar un joc al întâmplării. Ideea de a scrie aceste rânduri mi-a venit când am încercat din pură curiozitate să-mi caut explicaţia numelui meu şi am fost impresionată de semnificaţia lui. Gândul meu s-a îndreptat spre primii oameni Adam şi Eva, nume care au fost atribuite de Dumnezeu şi a căror semnificaţie era:lut şi viaţă. Nu am să mai continui cu alte exemple, deoarece consider că este suficient.  

Nu am să înşirui nici toate numele existente, ci consider că v-am dat o provocare pentru a vedea şi a analiza fiecare numele purtat. De asemenea suntem răspunzători în momentul în care devenim părinţi, deoarece acel nume pe care îl vom alege pentru copilul nostru, să-l ,, definească’’ şi să-l ajute pe parcursul vieţii. Puţini sunt cei care aleg cu dibăcie numele pentru urmaşii lor, de multe ori se alege numele dintr-un film sau dintr-o carte. Nu este o greşeală după părerea mea, ci trebuie să conştientizezi şi să analizezi ce va ,, purta’’ copilul tău. Numele este ca o ,, eticheta ’’, pe care nu ai cum să o schimbi când crezi că devine prea banală. Numele este comoara ta.  

Îmi permit să dau un sfat celor care vor citi acest material. Purtaţi-vă cu decenţă numele primit şi daţi celor care depind de voi nume potrivite, pentru a-şi înţelege scopul pe pământ.  

 

 

Referinţă Bibliografică:
Simbolistica numelui si impactul lui, asupra vietii noastre / Carmen Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1322, Anul IV, 14 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Carmen Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!