CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  
Autor: Carmen Lăiu         Ediţia nr. 2192 din 31 decembrie 2016        Toate Articolele Autorului

SLALOM PRINTRE DECLARAȚII DE DRAGOSTE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
 
  
Vă mișcă, vă ademenesc și vă frâng - sub dulcea lor povara - declarațiile de dragoste?  
  
Pe mine mă topesc în miile de vrejuri ale emoției, pentru ca apoi să mă reconstruiască, din temelii, mereu aceeași și veșnic alta. Îmi furnizează combustibil pentru zilele lipsite de culoare, îmi trasează direcții precise în momentele mele de derivă și mă fac să parcurg dintr-o răsuflare drumul până la rădăcinile fericirii.  
  
Și, desi niciuna nu e oropsită printre suratele ei, adunate în adâncuri de inimă și de colecție, sunt totuși declarații pe de-a-ntregul speciale, care au intrat pe ușa din față sau prin cine știe ce fereastră uitată deschisă...Și mi-au făcut ferfeniță incertitudini, mi-au strivit conștiincios înstrăinări, mi-au limpezit adevărul întineririi vertiginoase, clandestin făptuite sub privirile îngăduitoare ale unei bătrâneți anunțate.  
  
Sunt cuvinte pe care le-am purtat în suflet ani de-a rândul,verificând frenetic la intervale inegale dacă mai sunt acolo. Și dacă mai au aceeași frumusete, pe jumătate comestibilă; și dacă într-adevăr mi-au fost destinate mie promisiunile acelea brăzdate de eternitate.  
  
Și cuvinte ce mi-ar stârni trufia, daca nu m-ar fi îngenuncheat mai întâi nevrednicia destinatarei; cuvinte-îmbrățișări, pentru care aș fi în stare, fără vorbe multe și cu desăvârșită docilitate să dau ocol pământului în nici măcar optzeci de zile. Mesaje pe care le știu așa cum îmi știu buzunarele, dar pe care le recitesc flămândă, ori de câte ori aș vrea să îmi tamponez tandru cine știe ce zgârietura din suflet...  
  
Mi-am adus aminte de cea mai înduioșătoare declarație de dragoste, repetată în rafale de dimineață și de seară, de micuța H. O declarație ascunsă interogativ în cuvinte pe care știau să le pronunțe chiar și ochii ei albaștri: "O să mai fii aici, când mă trezesc?"  
  
Într-o seară a uitat să mă întrebe...Și eu am uitat să îi spun că, inevitabil, vine și dimineața în care o să se trezească, iar eu nu o să mai fiu acolo.  
  
"O să mai fii aici, când mă trezesc?" Nu-i nimic mai frumos decât o declarație în care s-au adunat ciorchine adjectivele și care nu mai contabilizează frecvența verbelor.  
  
"O sa mai fii aici...?"  
  
E strigătul tăcut al inimii către aceia pe care îi iubim, implorarea cu nădejdi oblojitoare, negarea plină de cumințenie a singurătății. Și a dorului. Din dimineața aceea în care ne vom trezi; dar ei vor fi deja la ei acasă; sau în labirintul încețosat al problemelor proprii; sau în celălalt capăt al lumii; sau în celălalt capăt al eternității. Sau...  
  

Vor fi oriunde, mai puțin în locul în care îi așteaptă cu înfrigurare inima noastră.  
  
Referinţă Bibliografică:
SLALOM PRINTRE DECLARAȚII DE DRAGOSTE / Carmen Lăiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2192, Anul VI, 31 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Carmen Lăiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Lăiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!