CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  
Autor: Carmen Gigârtu         Ediţia nr. 3504 din 04 august 2020        Toate Articolele Autorului

HARUL
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
HARUL  
 
În călătoria noastră de zi cu zi, prin viaţă, întâlnim oameni si Oameni. Fiecare cu suferinţele, durerile, tristeţile şi bucuriile sale. Printre noi, lângă noi sunt şi acei oameni speciali, acei Oameni cu har. Aceşti oameni pot transforma întunericul în lumină, tristeţea în bucurie, durerea în fericire. Când auzim despre un om cu har, mai toţi gândim că este vorba despre vreun preot de la cine ştie ce schit sau mânăstire, dintr-un vârf de munte.  
 
De multe ori mi-am dorit să întâlnesc un asemenea om. Curând l-am descoperit, iar surpriza a fost uriaşă. Nu a fost un preot, cum mă aşteptam, ci un tânăr care a terminat cibernetica, pasionat de psihologie, pe care-l cunosc de când a venit pe lume.  
 
Era prima zi a lui august 2020, în jurul orei 16:00. Lacrimile îmi inundau ochii şi aveam o stare depresivă, negativistă. Simţeam că sunt într-un abis din care nu mai pot să ies. L-am sunat să-l întreb ce mai face, şi-mi spune: "Nu te mai ascunde, simt că ceva nu este în regulă cu tine."  
 
Aveam reţineri, nu vroiam să-i spun despre durerea mea sufletească. Mi se pusese un nod în gât, nu puteam să articulez nici un cuvânt, datorită lacrimilor şi durerii ce mă asalta. Cu o voce caldă îmi zice: "De ce nu vrei să-mi spui? Nu poţi să mă minţi, doar ştii că sunt psiholog. Tu suferi acum. Întreabă-te! De ce sufăr atât de tare? Ce trebuie să învăţ din suferinţa asta ? Ce vrea ea să mă înveţe ?"  
 
I-am povestit întâmplarea care generase durerea mea sufletească şi a început să-mi vorbească dându-mi şi câteva sfaturi practice, printre care unul care mi-a plăcut mult: "Scrie ce simţi!"  
 
După aproape o oră, când a închis telefonul nu m-am mai recunoscut. Eram alt om, complet schimbată. O stare de fericire, de recunoştinţă, de iubire pentru tot şi toate mă cotropise. Parcă nu mai eram eu, ci altcineva. Nu puteam să-mi explic ce se întâmplă cu mine. Ce vrajă, ce magie a folosit acel tânar asupra mea, de mi-a schimbat complet starea? Am rămas uimită cum a fost capabil să transforme negativitatea, durerea, suferinta, în lumină, bucurie şi înţelegere. Într-un sfârşit am înţeles că acesta este harul pe care acest tânăr îl are. Printre numeroasele şi înţeleptele sfaturi pe care mi le-a dat, a fost şi acela de a face o listă, în care să trec pentru ce sunt recunoscătoare. Am făcut lista şi am descoperit că sunt recunoscătoare pentru o mulţime de lucruri. Dar pe primul loc, la loc de frunte, sunt recunoscătoare că existi, domnule psiholog Andrei.  
 
În ciuda vârstei tinere pe care o are, a devenit o lumină, un far călăuzitor pentru cei din jurul său.  
 
Mult succes în pasiunea ta! Să aduci vindecare, lumină, înţelepciune la cât mai mulţi oameni, la cât mai multe suflete. Ai har, băiete !  
 
1 august 2020  
 
Referinţă Bibliografică:
HARUL / Carmen Gigârtu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3504, Anul X, 04 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Carmen Gigârtu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Gigârtu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!