CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Fantastic >  

AMNEZIA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Priveşte ! E atât de frumoasă ! Creatorii au fost geniali. Întinderile nesfârşite de ape, pădurile, cascadele, munţii, în lumina aurie a soarelui par a spune că aici e paradisul. Când te gândeşti că Terra e o planetă creată de noi, acum miliarde şi miliarde de ani ca experiment… După experienţe nenumărate Consiliul Galactic a hotărât transformarea ei în cea mai sigură închisoare din galaxie pentru sufletele rebele. Cum poţi să controlezi un suflet? Îl încătuşezi într-un corp, îi induci amnezia şi îi mai dăruieşti o minte de maimuţă gălăgioasă . Uitarea şi obedienţa sunt înscrise în codul genetic uman. Când sufletul se naşte aici, uită cine este, de unde vine şi cu ce scop a venit. Rătăceşte o viaţă întreagă, căutând să înţeleagă care e sensul existenţei lui, amăgindu-se că este liber .  
   
Cade sub vraja banului, fermecat de maya uită că într-o zi va pleca la fel cum a venit. Fascinaţia puterii pe unii îi prinde atăt de tare în mreje, încât calcă peste orice, doar să ajungă în vârf, de unde vor cădea în abis, uitând că sunt muritori, că totul în lumea lor e efemer.  
   
Când vom ajunge , te rog să-i observi, să te convingi de modul stupid în care acţionează, iar vinovată este mintea cu milioanele de gânduri. Habar nu au cine sunt cu adevărat. În realitate, ei nu sunt nici mintea , nici corpul cu care se identifică, dar din nefericire nu cunosc acest lucru. De ar stii adevărul ! De ar putea descoperii infinitatea din ei!  
   
Ştiu că ai venit să-i ajuţi. Crezi că o să reuşeşti? Ai o misiune tare dificilă, Asthar. Oamenii sunt o specie ciudată!  
   
Fragment  
   
Referinţă Bibliografică:
AMNEZIA / Carmen Gigârtu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2945, Anul IX, 23 ianuarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Carmen Gigârtu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Gigârtu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!