CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Carmen Gigârtu         Ediţia nr. 2384 din 11 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

Rătăcit printre oameni
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Într-o zi s-a trezit înconjurat de nişte sfere de lumină strălucitoare şi minunate care emanau multă iubire, armonie şi fericire. 
  
Ştia că sunt fraţii lui. În sfârşit, veniseră să-l ia, să-l ducă pe steluţa lor. S-au sărutat, s-au îmbrăţişat, s-au jucat. O, ce fericit era! Niciodată nu mai simţise în inimioara lui atâta dragoste şi atâta fericire. Ce bine era lângă ei! Ce bine! 
  
O surioară mai mare a început să lăcrimeze şi i-a spus că el trebuie să rămână în lumea oamenilor. 
  
Nu, nu vrea. Chiar dacă e interesantă, această lume nu este a lui. 
  
Vrea să se ducă pe steluţa lor. Surioara îi spune să privească în jos. Şi-a văzut corpul întins pe pat şi pe bunica plângând şi rugându-se pentru el. Când a văzut cum bătrâna plângea şi se ruga i s-a făcut o milă teribilă. Printre râuri de lacrimi şi-a îmbrăţişat frăţiorii şi surioarele şi a zburat din nou în acel corp. 
  
Au venit părinţii şi l-au luat la ei acasă. Casa era aşezată pe un deal, iar în spate se întindea cât vedeai cu ochii o frumoasă pădure de stejar. Fuge în livadă unde priveşte covorul de iarbă verde, acoperit de ninsoarea florilor de cireş. Admiră efemera şi tremurânda picătură de rouă ce scânteiază pe firul de iarbă şi cântă soarelui. Iubea tare mult soarele, pentru că îi amintea de lumina pe care o adora pe steluţa sa. Frumuseţile pădurii de stejar, ciripitul păsărelelor, coloritul florilor şi verdele crud al ierbii, îi pătrund sufletul şi încântă întreaga lui fiinţă micuţă. La câteva zile cineva îl strigă şi recunoaşte acea voce. Este bunicul şi aleargă fericit în braţele bătrânului. După îmbrăţişări şi sărutări bunicul îl întreabă: 
  
_Îţi place aici ? 
  
_Era mult mai bine la tine, bunicule. 
  
_De ce? 
  
_Aici am reguli. Nu trebuie să fac multe lucruri, nu am voie.......Trebuie sa dorm singur şi ei nu au nici măcar pisică. Eram obişnuit să dorm la pieptul bunicii, legănat de torsul pisicuţei. Aici o am pe Pufica. 
  
_Cine este Pufica ? 
  
_E o căţeluşă mică, neagră, care are o steluţă albă în frunte. I-am dat un pupic pe steluţa aceea frumoasă şi m-a văzut mama. M-a certat tare rău. M-a tras şi de urechi, fiindcă Pufica are microbi. Bunicuţa nu m-a certat niciodată, iar dacă greşeam îmi vorbea blând, mă mângâia şi mă săruta. Ea nu a ţipat niciodată la mine. Într-o zi am dormit cu un puişor gălbior de la cloşcă iar altădată cu un pui de iepuraş. I-am pus în căciula ta şi am dormit cu ei în braţe, iar bunica nu s-a supărat.Când m-am trezit bunica a zis să duc puişorul la cloşcă ca să-l hrănească, dar nu m-a certat, ci m-a mângâiat. Când am dormit cu iepuraşul m-a sărutat pe frunte, spunandu-mi să duc iepuraşul la mamă că e tare ingrijorată de copilaşul ei. L-am dus şi i-am cerut iertare iepuroaicei. Dar aici nu am voie. Vreau la tine, bunicule! 
  
FRAGMENT 
  
Referinţă Bibliografică:
Rătăcit printre oameni / Carmen Gigârtu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2384, Anul VII, 11 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Carmen Gigârtu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Gigârtu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!