CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

„Sub stindardul tricolor” - un concurs de literatură care promite
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În data de 14.05 2019, la Cercul Militar Arad, a avut loc Simpozionul festiv organizat cu ocazia premierii autorilor care au câștigat concursul de poezie și proză patriotică „Sub stindardul tricolor”.  
 
Concursul, desășurat la Arad, a fost inițiat în urmă cu trei luni de Cercul Militar, în colaborare cu Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Asociația Națională a Veteranilor de Război, Asociația Națională „Cultul Eroilor – Regina Maria”, Liga Scriitorilor, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” și Salon Gutenberg.  
 
Promovarea acestuia a avut loc mai mult în spațiul virtual, trimițând lucrări aproximativ 50 de autori din țară și de peste hotare, creațiile acestora dovedind că românii încă își iubesc țara, având curajul să mărturisească acest lucru, ba mai mult, creând poezie autentică dintr-o temă considerată de multă lume incompatibilă cu arta.  
 
Sufletul concursului a fost Dorin Ocneriu, care a deținut mai multe roluri: liant între colaboratori, lider al comitetului de organizare, cel care a promovat concursul în mediul virtual, prin prezentarea unor opere clasice de o reală valoare artistică, cel care a preluat și transmis creațiile autorilor juriului și gazda perfectă a Simpozionului festiv.  
 
Juriul, format din personalități arădene (Anton Ilica – președinte, Florica R. Cândea, Lucia Bibarț, Gheorghe Hodrea, Constantin Butunoi, Ioan Chiș, Vladimir Belity), a diferențiat cu greu lucrările, toate fiind de calitate.  
 
Câștigătorii primei ediții au fost: Premiul I – Cristian Mladin, Premiul al II-lea: Dimitrie Sorin Pană, Ana Drăgoianu, Premiul al III-lea: Teodor Groza Delacodru, Gela Enea, Mențiune: Nicolae Nicoară Horia, Emilia Amariei. Din partea revistelor „Stindard” și „Atelier” au primit premii Grigore Buciu și Lazăr Magu, iar S.C. „TRANSGAZ” a oferit un premiu special lui Dumitru Buțoi.  
 
Dorin Ocneriu a avut grijă să distribuie emoție peste întreagă întâlnirea, astfel că, după premiere, la o agapă, au recitat poezii mai mulți scriitori, indiferent că au fost sau nu premia(n)ți, fiecare în parte simțindu-se câștigător prin însuși faptul că participă la un eveniment atât de important.  
 
Referinţă Bibliografică:
„Sub stindardul tricolor” - un concurs de literatură care promite / Carina Anca Ienășel : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3058, Anul IX, 16 mai 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Carina Anca Ienășel : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carina Anca Ienășel
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!