CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

Etelka Czondi, director Sense Internațional, în vizită la Liceul Special „Sfânta Maria” Arad
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În urmă cu câțiva ani, mai exact în 2014, la Liceul Special „Sfânta Maria” din Arad se puneau bazele unui proiect de anvergură, care a adus multe beneficii școlii. Proiectul „Sens pentru viață” a fost câștigat în cadrul fondului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet” de către Fundația Orange. Este vorba despre dotarea unui atelier de tipograf offset, cu aparatură de specialitate.  
  
Parteneriatul, semnat între Fundația Sense Internațional, Liceul Special „Sfânta Maria”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Județean, continuă și în prezent. Astfel, vineri, 21. 10. 2017, instituțiile mai sus menționate, reprezentate de Etelka Czondi (director Sense), Ramona Antonie (coordonator programe Sense), Bogdan Blaga (Consiliul Județean Arad), Olimpia Piroș (director CSEI), Angela Mateș și Ileana Neamțiu (cadre didactice CSEI), precum și de Florentina Cirin (director Liceul Special „Sfânta Maria” Arad) și de Toma Sauliuc (responsabil de minitipografie), au punctat încă o dată obiectivele parteneriatului și în ce măsură au fost acestea implementate.  
  
Răspunsul a fost îmbucurător, deoarece între 2014-2017 s-au desfășurat diverse activități, dintre care amintim: participarea a cinci cadre didactice la un training de specialitate în surdocecitate; organizarea unor excursii (Clopotiva, Timișoara, Oradea etc.) pentru elevii implicați în proiect; activități ocazionate de Ziua Internațională Helen Keller. În plus, în decursul celor 4 ani, 10 elevi ai școlii au învățat să lucreze cu aparatele performante ale tipografiei, reușind să tipărească pliante, broșuri, afișe, antologii cu creațiile literare ale elevilor.  
  
Aceste obiective fiind îndeplinite, devine imperios necesară trecerea la un alt nivel. Astfel, se are în vedere autorizarea/acreditarea învățământului profesional dual, cu scopul calificării în meseria de tipograf a tinerilor doritori. De asemenea, cadrele didactice de la Liceul Special „Sfânta Maria” și CSEI consideră că un parteneriat în urma căruia să rezulte un volum cu lucrări plastice și literare ale copiilor ar fi binevenit. Colaborarea cu o tipografie din oraș este de bun augur, deoarece elevii ar putea învăța tainele tipăririi cărților de la adevărați maeștri ai tiparului. În acest sens, doamna director Florentina Cirin a luat déjà legătura cu reprezentanții binecunoscutei tipografii Gutenberg, care s-au arătat interesați de această perspectivă.  
  
Domnul Bogdan Blaga, reprezentant al Consiliului Județean, a asigurat beneficiarii proiectului de tot sprijinul necesar, considerând important ca activitatea minitipografiei școlii să nu fie blocată, ci, din contră, planurile acesteia să fie tot mai îndrăznețe și cunoscute de publicul larg.  
  
Așadar, putem spune cu certitudine că proiectul „Sens pentru viață”, demarat în 2014, poate fi considerat un succes, deoarece a motivat elevii cu nevoi speciale să creeze, să se perfecționeze, să realizeze lucruri frumoase și, în viitorul apropiat, nădăjduim că îi va determina să transforme o pasiune, pasiunea de a plămădi cărți, într-o meserie, veșnică brățară de aur.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Etelka Czondi, director Sense Internațional, în vizită la Liceul Special „Sfânta Maria” Arad / Carina Anca Ienășel : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2488, Anul VII, 23 octombrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Carina Anca Ienășel : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carina Anca Ienășel
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!