CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

„Viitorul prin ochii noștri”  - o șansă în plus pentru elevii cu CES
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Viitorul prin ochii noștri” - o șansă în plus pentru elevii cu CES  
  
 
  
Profesorii Liceului Special „Sfânta Maria” din Arad înțeleg cât de important este să se perfecționeze neîncetat, pentru a putea să facă față tuturor provocărilor pe care le întâlnesc în demersul didactic.  
  
Astfel, în anul școlar 2016-2017, către finalul lunii mai, 12 cadre didactice au fost plecate în Barcelos, Portugalia, pentru 10 zile. Această mobilitate s-a datorat Proiectului Erasmuls +, „Viitorul prin ochii noștri”. În luna iunie a avut loc a doua mobilitate, de data aceasta în Salonic, Grecia, implicați fiind 16 elevi din clasele a X-a și a XI-a și profesorii însoțitori.  
  
Profesorii selectați pentru a merge în Barcelos au îndeplinit câteva condiții: sunt formatori, buni cunoscători de limba engleză și de psihopedagogie specială și, mai ales, oameni dedicați cu tot sufletul copiilor cu nevoi speciale, care învață în această instituție.  
  
Elevii care au ajuns pe meleaguri elene sunt copii cu deficiențe mintale, senzoriale și/sau asociate, care studiază la Liceul Special industria alimentară, mecanică și protecția mediului. Această experiență de două săptămâni le-a oferit pe lângă un vis îndeplinit, pentru care se vor bucura mult timp de acum înainte, dar și o mulțime de oportunități profesionale: și-au putut aprofunda cunoștințele practice, ceea ce îi poate face buni brutari, patiseri, lăcătuși-mecanici; au învățat să utilizeze tehnologii de ultimă generație, lucru care le va facilita găsirea unui loc de muncă; și-au dezvoltat competențele lingvistice și culturale, lucru de loc de neglijat într-o lume în care e extrem de important să vorbești fluent o limbă străină.  
  
Această șansă de perfecționare a cadrelor didactice și a elevilor nu ar fi putut fi posibilă fără munca asiduă a doamnei director Cirin Florentina, a domnului profesor Sauliuc Toma, responsabilul de proiect, precum și a echipei cu care aceștia au colaborat excelent pe parcursul implementării proiectului.  
  
Referinţă Bibliografică:
„Viitorul prin ochii noștri”  - o șansă în plus pentru elevii cu CES / Carina Anca Ienășel : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2456, Anul VII, 21 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Carina Anca Ienășel : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carina Anca Ienășel
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!