CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Esenţial
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Există o asemănare certă între un bărbat şi o femeie. Ambii au nevoie de tandreţe, afecţiune, răsfăţ.  
  
Sentimentul că poţi fi tu însuţi lângă cineva, că-i poţi povesti orice.  
  
Să poţi fi vesel, trist sau cum simţi la momentul respectiv, fără să ţi se reproşeze că eşti penibil sau privit de sus.  
  
Un bărbat îşi doreşte mângâiere, înţelegere, afecţiune. E un mit, că vor doar sex. Depinde de femeia cu care sunt, ce le inspiră acea persoană, din ce categorie face parte, ce le oferă.  
  
O femeie nu vrea să fie un obiect sexual, să fie ignorată, tratată cu indiferenţă sau ca o menajeră. Vrea un bărbat care s-o facă să se simtă dorită, iubită, ocrotită. Nimic ieşit din comun.  
  
Comunicarea este esenţială, indiferent de natura relaţiei dintre două persoane.  
  
Iubirea există sau nu. Ea nu poate fi cerută. Se oferă.  
  
Bărbaţi, femei functionăm la fel şi avem aceleaşi sensibilităţi când intră în viaţa noastră sentimentele. Diferenţa este că femeile sunt mai exteriorizate, bărbaţii mai interiorizaţi. Ambii trebuie să aibă imaginaţia şi curajul să recunoască ceea ce simt, altfel totul se risipeşte în zadar.  
  
Camelia Constantin  
  
Referinţă Bibliografică:
Esenţial / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2558, Anul VIII, 01 ianuarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!