CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

Amendamentul
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Imaginile din oglinzi erau din trecut.  
Cei patru se priveau cu un amestec de uimire şi încântare.
A cincea oglindă era în plus, nu erau lămuriţi ce-i cu ea. Cele patru personaje două femei şi doi bărbaţi se aflau într-un cadru cel puţin ciudat.
Întâlnirea se desfăşura pe Muntele Lumii. Aproape de nori, unde nu a ajuns nici un muritor, în inima unei păduri reflectată diferit în cele patru oglinzi. Patru dimensiuni separate dar aflate în acelaşi loc.
- Eram nişte prichindei când ne jucam pe aici şi am trecut prin întâmplarea care ne-a schimbat viaţa pentru totdeauna, a vorbit unul dintre cei doi bărbaţi, cel cu părul de culoarea Pământului.
- Da … s-a dus dracu’ puritatea copilăriei şi lipsa grijilor de atunci, a ridicat din sprânceană femeia cu părul roşu ca Focul.
- Slobodă la gură. Aşa erai şi când arătai ca o piticanie sfrijită, i-a răspuns tipul zâmbitor cu ochi albaştri ca cerul, suflând sprea ea un Aer răcoros.
- Vezi, să nu te arzi! s-a apropiat de el, roşcata.
- Hei, terminaţi! Stim că vă iubiţi şi de aia va tachinaţi. Observ că nu s-a schimbat nimic, râse femeia - sirenă, scuturandu-şi părul de Apă.
- Bun. Să lăsăm gluma. Cine ne-a chemat şi de ce ne aflăm, aici? Aveam destulă treaba şi probleme de rezolvat, se uită împrejur, roşcata.
Se priveau în tăcere observând cum oglinzile se tulburau şi proiectau cu repeziciune imagini din viaţa şi activitatea celor patru, desfăşurată de-a lungul timpului.
- Ce-i asta? E ceva ciudat, dădu din cap bărbatul cu ochi albaştri.
- Cred că suntem convocaţi la un Consiliu. Asta înseamnă că lucrurile merg prost, a spus sirena.
A cincea oglindă se învârtea cu repeziciune în ambele sensuri schimbându-şi direcţia cu o viteză uimitoare explodând în mii de particule luminoase.
Bărbatul tânăr stătea neclintit în faţă celor patru.
Avea părul argintiu şi ochii negri, pătrunzători. Emana forţă şi impunea respect prin prezenţă, atitudine şi statura înaltă.
Avea în dreapta sa un tigru alb, în stânga un ghepard negru iar pe umăr un vultur.
- Sursa, murmurară uimiţi.
Se intampla ceva grav. Sursa îşi făcea apariţia doar în cazuri extreme.
Cei patru şi-au dus mâna la inima şi au plecat capetele.
- Situaţia pe Terra a ajuns într-un punct mort. Există un dezechilibru total între forţele binelui şi răului iar cel de al doilea este în avantaj. În acest caz viaţa pe Pământ se apropie de final. Oamenii sunt mai slabi decât oricând, de la facerea lumii. A sosit timpul pentru soluţii extreme. Marele Consiliu al Universului a decis că Terra trebuie să facă un salt uriaş spre a şaptea dimensiune.
Cei patru se priveau uimiţi.
- Dar … asta înseamnă dispariţia rasei umane. Vor rămâne doar celelalte forme de viaţă, a comentat Spiritul Pământului. Asta va mări dezechilibrul şi va adânci prăpastia dintre forţe.
- Aceasta este decizia Marelui Consiliu.
Sursa îi observa cu atenţie, le citea gândurile. Ştia că cei patru comunică telepatic şi anticipase conversaţia lor mutuală.
Aura lui strălucea din ce în ce mai tare şi lumina albă devenea mai puternică, fără să provoace căldură.
- Noi cele patru elemente am hotărât să luptăm pentru salvarea planetei Pământ, a vorbit roşcata. Aerul va fi curăţat, Focul va purifica, Apa va limpezi şi împreună cu Pământul vom lupta pentru supravieţuire.
- Aţi uitat că voi sunteţi mereu în contratimp şi în dezechilibru unul faţă de celălalt. Să nu mai vorbim, că va anulaţi şi anihilaţi reciproc. Nu putem schimba hotărârea Marelui Consiliu.
- Dar putem încerca! a replicat hotărât, Spiritul Pământului. Invoc Amendamentul Celor Patru Elemente! A înfipt în pământ toiagul celor patru anotimpuri.
Sirena a vărsat la rădăcina lui Apă din Izvorul Nemuririi. Aerul a creat în jurul toiagului un vârtej iar roşcată a înconjurat locul cu un cerc de foc, dând naştere unui ritual de purificare, prin fascicolul puternic de lumina, înălţat până în Centrul Universului.
- Ştiţi, că riscaţi să va pierdeţi puterile şi Pământul va fi şters de pe Harta Constelatiilor, dacă Amendamentul Celor Patru Elemente va eşua.
- Da, este unica soluţie şi singura care poate ţine pe loc decizia Marelui Consiliu al Universului, care este nemulţumit de felul cum rasa umană conduce Terra.
- Toţi cunoaştem adevărata situaţie şi ştim că Forţele Oculte ale Terrei sunt conduse de cei din Constelaţia Neagră, cu care luptăm de veacuri.
Ceva nu era în regulă, plutea în aer o presiune ciudată formând un portal de unde şi-a făcut apariţia o entitate, un gardian al Forţelor Oculte.
- Voi nu puteţi împiedica dispariţia rasei umane, care se va autodistruge, a sunat vocea ca un tunet.
- Se va „autodistruge” cu ajutorul vostru, dar noi nu vom permite!
- Voi sunteţi inutili şi neputincioşi în faţa noastră, a făcut un gest gardianul, lăsând o perdea de fum des şi înecăcios asupra pădurii.
- Nu ai dreptul să te afli pe acest Tărâm! Ai încălcat Protocolul Multivers, a îndreptat privirea spre el, Sursa şi ochii săi au devenit două lasere de lumina care l-au anihilat pe gardian şi au purificat aerul.
- Suntem pregătiţi! s-au aliniat în faţa Sursei, cele patru elemente: Aer, Apă, Foc şi Pământ.
- Invocarea Amendamentului Celor Patru Elemente face imposibilă implicarea mea şi nu va pot acorda ajutorul în misiunea voastră, dar voi veghea ca lucrurile să decurgă conform regulilor Marelui Consiliu, le-a făcut cu ochiul. Talismanele voastre vor rămâne unde le-aţi pus până la sfârşitul misiunii. Veţi avea dreptul să le recăpătaţi, dacă veţi izbândi. Dacă nu, Terra va dispărea cu totul de pe Harta Constelatiilor şi din Istoria Universului. Lumină şi Pace!
- Lumină şi Pace, au răspuns într-un singur glas cei patru.
Oglinzile au apărut din nou şi înainte să treacă fiecare prin portalul său, şi-au unit gândurile într-un singur scop: Salvarea Pământului.  
  
Camelia Constantin  
mai 2017  
  
Referinţă Bibliografică:
Amendamentul / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2327, Anul VII, 15 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!