CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Pactul
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La masa rotundă a negocierilor era semiîntuneric. Doar mâinile acoperite de mănuşi negre erau slab luminate. Liderul întâlnirii se deosebea prin culoarea roşie a mănuşilor. O muzică ciudată, cu ritmuri sacadate de tobe se auzea în surdină.  
Simţea sudoarea rece cum i se prelinge pe spate şi broboane i se se scurgeau pe tâmple. Tremura. De verdictul Consiliului depindea viitorul şi chiar viaţa lui. În încăperea circulară, obscur luminată zărea pe pereţi capete scheletice sculptate. Într-un ritm ritualic participanţii au deschis manuscrisele. Acolo se aflau activităţile şi traseul vieţii sale. În mijlocul mesei trona o casetă neagră. Nu ştia ce-i în interior.  
- Acolo se află soluţia! a vorbit Liderul, citindu-i gândul .  
A încremenit, frica îi intra în oase ca un vânt tăios de iarnă.  
- Bea! i-a poruncit vocea venită parcă din subteranele pământului.  
Oare de unde apăruse cupa aurie?  
El nu o observase aşa cum nu ştia cine i-a desfăcut eşarfa ce-i acoperea ochii la intrarea în încăpere. Cu mâna şovăielnică a apropiat cupa de buze şi s-a oprit. Secunde întregi a rămas nemişcat.  
- Bea! a tunat vocea.  
Îngrozit, a sorbit din lichidul roşu crezând că e vin. Avea un gust sălciu, metalic. Brusc n-a mai ştiut nimic dar au început să i se succeadă, ca pe un ecran improvizat în faţa ochilor, scene din viaţa sa. Cu o rapiditate uimitoare, flash-uri, secvenţe amestecate, oameni, locuri. Nu-şi amintea, nu înţelegea nimic. O durere cumplită de cap, totul se învârtea în mintea şi în jurul său ca într-un carusel nebun. Îi vâjâiau urechile, toate furtunile iadului se strânseseră împotriva sa. Simţea cum toată vlaga şi energia i se scurgeau din trup, se volatilizau transformându-i sângele într-o gheaţă care-i ardea carnea. Oare aşa era moartea? Ştia că îţi trece viaţa prin faţa ochilor înaintea morţii dar ce i se perinda prin minte acum … NU ERA VIAŢA LUI.  
Nu intelegea, trăia un coşmar.. Senzaţia cumplită că-i arde creierul şi îi pocnesc venele risipindu-se în cioburi, era de nesuportat.  
- Ce vreţi de la mine? a urlat înspăimântat. Un vuiet puternic l-a trântit şi lanţuri grele l-au ţintuit de scaun.  
- Avem tot ce îţi aparţine, inclusiv existenţa ta! a vorbit cu o şoaptă groasă, Liderul.  
- Nu vă cunosc, nu v-am dat absolut nimic.  
- Ai uitat toate tratatele şi contractele pe care le-ai aprobat? Banii şi afacerile prospere, viaţa de huzur?  
- Au fost tranzacţii, afaceri pentru care am negociat, s-a smucit şi lanţurile au pătruns în carne.  
- Ai trişat! a strigat vocea şi un vânt rece i-a îngheţat rănile. Ai înşelat şi ucis … ai intrat pe teritoriul meu şi ai semnat pactul cu mine.  
- Nu îmi amintesc.  
- Acum îţi aminteşti? Liderul s-a ridicat de pe scaun, gluga a căzut dezgolindu-i faţa .  
Nu … nu era cu putinţă , cu siguranţă delira de la dureri şi chinurile îi luaseră minţile. Se uită îngrozit la celălalt cum îi rânjea hidos, cu ochii arzând şi obraz schimonosit . Era CHIPUL SAU dar nu exista nicio oglindă.  
- Eu ţi-am furat identitatea şi am dat senzaţia că tu eşti cel care ia decizii.  
- Nu aveai nici un drept! a strigat îngrozit şi furios.  
Vocea şuierată l-a şfichiuit ca un bici:  
- Am avut dreptul de când ai-ncheiat pactul cu mine. Atunci când ai vândut vieţile celor din jurul tău şi ai făcut o afacere din asta. Tranzacţia ai executat-o pentru mine!  
I-a aruncat pe masă Contractul din sipetul negru.  
- Asta era “soluţia” din cutie. Semnătura că îmi vinzi sufletul tău. Eşti al meu şi dacă vrei să trăieşti, mi te vei supune. Pactul e pecetluit. Poţi alege doar să mori!  
Înfricoşat, a văzut cum ceilalţi participanţi erau doar schelete şi se disipau transformându-se în cenuşă  
. - Ai înţeles? Soluţia a fost doar o iluzie creată de mine pentru a mă amuza! Am şi eu umor … negru dar e umor. Sunt căzut din înălţimi dar am fost înger. Iar tu trebuie să munceşti pentru mine.  
Dintr-o dată s-a trezit în momentul, locul şi viaţa dinainte.  
Visase, cu siguranţă.  
- Viaţa e o iluzie nu un vis! i-a şoptit la ureche Vocea cavernoasă. Trăieşte-o … aşa cum ai semnat!  
 
Camelia Constantin  
Septembrie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Pactul / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1732, Anul V, 28 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!