CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Derbedei de Românica
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De peste două decenii ne conduc nişte derbedei de joasă speţă, semianalfabeţi sau total analfabeţi, ciorditori şi barbugii din mahalalelele societăţii, hoţi la drumul mare, care pentru bani au vândut tot .  
  
Dar ne merităm soarta. Au avut masă de manevră, că românul e laş şi milog. Are mentalitate de sclav pupincurist, nu ştie să îşi ceară drepturile. E limbist prin urechi.  
  
Aşteaptă sa-i dea şacalii o sarma şi un mic, o ţuică la bufetul din colţ, în timp ce armata şi jandarmii le scot noroiul din curte la inundaţii.  
  
Sărăciile Europei, dar cu cele mai scumpe maşini şi viloaie cu jde camere ... că aşa e fala şi mândria. Vai, steaua voastrâ.  
  
O ţară de snobi, bârfitori, needucaţi, beţivi. curve, salamuri, mazăre, bob, fasole, linte. Plini de fâsuri şi ifose, cu un procent din ce în ce mai mare de îmbogăţiţi peste noapte, analfabeţi cu funcţii şi averi fabuloase. Cu milioane de sclavi care belesc ochii şi urechile la emisiuni de scandal trăind dintr-un ajutor social pentru care unii nu au muncit o zi în viaţa lor, iar alţii au lucrat o viaţă întreagă şi primesc lula calului din vârful dealului.  
  
Am ajuns o naţie mutantă, fără identitate cu o istorie falsificată, tulpini de viruşi în continuă transformare şi copii abandonaţi la naştere.  
  
Procentajul excepţiilor este scăzut dar merită tot respectul pentru că au avut curajul să plece în lume şi să muncească pentru a-şi întreţine familiile, aducând milioane de euro la buget, ca să sugă caractiţa oligofrenă a tuturor celor care ne-au condus la dezastru de zeci de ani, dar merită apreciaţi şi cei care au rămas să ducă greul, aici.  
  
România a ajuns ladă de gunoi, casă de toleranţă, cu grupuri de asistaţi social, pilangii, şmenari şi experimente alimentare.  
  
Lista rămâne deschisă.  
  
Până când? Până învie Spartacus!  
  
Camelia C  
  
august 2014  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Derbedei de Românica / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1322, Anul IV, 14 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!