CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Poeme > Meditatie >  

simfo

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De ziua sfântă a Pogorârii Duhului Sfânt,adică Rusaliile,poetul Slătinean ,Grigore Călin, a fost să se închine la mormântul mamei sale din com. Văleni jud. Olt.Nepoțelul său ,care nu și-a cunoscut bunica, decât oarbă total,iar bunica nu și-a putut vedea nepoțelul,decât prin simțiri,la patru ani de la plecarea la stele, nepotul , în anul doi de vioară, a venit cu vioara sa să-i cănte bunicii o simfonie.Cu această ocazie nefericită, poetul Grigore Călin, plin de emoție și întristare a creat o Simfonie Sublimă   
  
De Pogorărea Duhului  
Cel Sfănt,  
Am fost la capul mamei  
la mormănt  
Și am adus și-un nepoțel  
cu mine,  
Să-i cânte mamei  
simfonii sublime.  
  
El o știa  
decând n-avea vedere,  
Acum el cântă  
doar la o tăcere,   
Căci n-are cum  
să îi răspundă  
Și nici să-i spună  
prin ce lume umblă.  
  
Prin căntecul  
căntat de nepoțel  
Te văd mămico,  
te-oi bucura de el?  
  
Grigore Călin 27 05 2018 
Referinţă Bibliografică:
simfo / Călin Grigore : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2705, Anul VIII, 28 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Călin Grigore : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Călin Grigore
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!