CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  

Soțul etern, Lupușor, a rămas la București, nu s-a mai dus în Malliorca. Au miorlăit alții pentru el. Afacerile lui s-au destrămat, la fel și sănătatea. Își amintea viața trecută, o via
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Soțul etern, Lupușor, a rămas la București, nu s-a mai dus în Malliorca. Au miorlăit alții pentru el. Afacerile lui s-au destrămat, la fel și sănătatea. Își amintea viața trecută, o viață cât trei vieți obișnuite, iubiri, răfuieli, pierderi, etc. A devenit ironic, nemilos, chiar cu sine însuși. În fond ce este viața? Orientalii știu că este doar un vis. Moartea este trezia la o altă viață. Între timp și-a pierdut pălăria, cum putea să-și salute cunoscuții. Unii au început să-l privească disprețuitor. Noaptea dormea trei ceasuri, ziua picotea. O fi vârsta? La 77 de ani nu mai ești tânăr deloc. Nefericită a fost întâlnirea cu amicul Chilotu, acesta venind în vizită. Nu-l mai recunoștea. Amândoi erau mirați. Au stat de vorbă, amicul i-a povestit despre tragedia unui alt prieten comun pe care îl gonise nevasta de acasă pentru bigamie, așa numea femeia chestiunea cu amantele, acum omul doarme pe sub scări, undeva. Un altul și-a ucis nevasta din gelozie. Poliția nu l-a prins, omul a fugit în Ecuador. Lupușor se considera un virtual soț veșnic. Jura credință fiecărei femei pe care o invita la el acasă, îi jura credință veșnică. Apoi … Exact ca în cimitir, „ nu te voi uita niciodată” ( minciună, toți murim și uităm). Lupușor a început să joace feste, trmitea emailuri, dădea telefoane cu vocea schimbată, dădea întâlniri, succesul era aproape sigur. Dar unul dintre soții fostelor sale prietene i-a aplicat o corecție pe care nu o va uita. S-a nimerit ca Lupușor să se îndrăgostească, a venit în vizită la domnișoara Liza, erau soțul, medicul, astfel că soțul i-a trântit un pumn în nas, , iar doctorul ia oprit sângerarea. În rest , nicio neplăcere. Au început sî-l viziteze stafiile foștilor șefi, profesori, colegi. Toți îl certau pentru lipsa de fidelitate, atenție, amabilitate. Fleacuri. S-a decis să meargă la cimitir, la părinți. Nu mai găsea locul. O fi fost alt cimitir? Ce mai, se va însura. Așa a și făcut. Precizăm, toată acțiunea se petrece cu 20 de ani mai devreme. Deci Lupușor avea 57, iar viitoarea soție 37. Exista speranța unui copil. Fericire fără margini, s-au născut gemeni. Sandu și Nadfis. Atunci s-a petrecut accidentul, a paralizat aproape complet. A fost internat și acolo și-a petrecut următoarele decenii. Pe cine întâlnea se recomanda – eternul soț. Altfel de conversație nu suporta. Devenise grădinarul sanatoriului, era un geniu, nu-l mai vizita nimeni. Umbla greu, dar avea forță în mâini. S-ar fi apucat de scris, dar în vis, un înger i-a spus – nu scrie nimic, am angajat un suflet care îți va descrie viața tumultuoasă din trecut. L-a crezut, la fel cum credea în viața veșnică. Domnul să-l ierte. 
  
BMM 
  
Referinţă Bibliografică:
Soțul etern, Lupușor, a rămas la București, nu s-a mai dus în Malliorca. Au miorlăit alții pentru el. Afacerile lui s-au destrămat, la fel și sănătatea. Își amintea viața trecută, o via / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2954, Anul IX, 01 februarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!