CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

De doi dușmani mă feresc ` de durere și de frig. Am fost la un simpozion științific unde s-a discutat despre rezistența organismului la minus 9800 de grade. Este o condiție a vieții veșnice
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De doi dușmani mă feresc – de durere și de frig. Am fost la un simpozion științific unde s-a discutat despre rezistența organismului la minus 9800 de grade. Este o condiție a vieții veșnice. Lupii au și ei regimul lor. Eram cu un prieten , mai în vârstă ca mine se apropia de o sută de ani, dar avea un creier limpede ca apa izvorului. O motocicletă l-a călcat pe trecere, a pierdut memoria, dar a recăpătat alta. Îmi era drag. De ce spun – era? Nu a murit, dar a plecat. Fiecare trebuie să plecăm undeva. Nu vorbesc de iad//rai,Chestii puerile. Ne-am pierdut puloverele la un alt simpozion. El l-a luat pe cel rupt în coate. A fost primul care mi-a vorbit, ca om de știință , despre Dumnezeu. Deus est monas monadem gignens, adică naște monade. El este sfera infinită, fără centru și circumferință. Este în întregime în tot ce crează. Este Cuvântul, nimic nu este mai bun decât El. Nu este substanța. Nu are început, nu variază, nu are sfârșit. Este iubirea care se ascunde mereu. Este puterea fără măsură. Voința și înțelepciunea sa sunt împreună. Viața sa este adevărul. Nemișcat este veșnic în mișcare. Dumnezeu nu se împarte la nimic. Restul prelegerii l-am uitat, dar sunt sigur că mă voi reîntâlni cu prietenul meu, chiar de ar fi să-l calce un tanc, deși tancuri nu se mai fac. 
  
BMM 
  
PS. De ce nu desființează medicina durerea, altfel ce rost are? 
  
Referinţă Bibliografică:
De doi dușmani mă feresc ` de durere și de frig. Am fost la un simpozion științific unde s-a discutat despre rezistența organismului la minus 9800 de grade. Este o condiție a vieții veșnice / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2773, Anul VIII, 04 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!