CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Accente >  

O boală ciudată, îi crăpa pielea în diverse locuri, nu știa cauza. Nu putea merge la doctor, se afla pe o insulă pustie. A încercat la întâmplare diverse remedii făcute din plante exotice.
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O boală ciudată, îi crăpa pielea în diverse locuri, nu știa cauza. Nu putea merge la doctor, se afla pe o insulă pustie. A încercat la întâmplare diverse remedii făcute din plante exotice. Soarele devenise insuportabil. S-a împrietenit cu un tigru. Acesta îi procura și hrana. Se obișnuise cu carnea crudă. Plantele și le alegea singur. Totul singur, iar singurătatea este o boală necruțătoare. S-a aruncat în mare, marea l-a readus pe mal, era epuizat. A strigat, nu l-a auzit nici un înger, nici Dumnezeu. S-a rugat la rădăcina unui copac. A auzit o voce – fiule nu păcătui. Eu sunt cel care este. Eu te-am creat, eu am creat și copacul. Împacă-te cu mine și cu soarta. Dar care este soarta , cine o stăpânește? Nimeni, este stihia, sunt spiritele pe care voi le-ați lăsat libere. Pentru păcatele tale Eu nu pot răspunde. Gândește-te, speră, rabdă pedepse chiar de te simți nevinovat. Nimeni din voi nu este nevinovat. Avea dreptate Cel de Sus. Am așteptat, un vapor m-a adus acasă. Dar totul era schimbat, era un alt secol. Cei dragi nu mai trăiau. Pentru mine timpul stătuse pe loc. Vorbesc despre mine pentru că cel el devenisem eu. Am mers la Ierusalim, am plâns la Zidul Plângerii. Eram învelit în cearșaf mare, de culoare cenușie. Nu m-a gonit nimeni.Apoi m-am dus la Marea Moartă, am găsit leacul. Era un soare ucigător, sarea mă acoperise cu un strat lucios. Cineva m-a strigat pe nume. Era mama mea care plecase de mult într-o altă lume. Fericit i-am răspuns și ea m-a luat cu ea. 
  
BMM 
  
Referinţă Bibliografică:
O boală ciudată, îi crăpa pielea în diverse locuri, nu știa cauza. Nu putea merge la doctor, se afla pe o insulă pustie. A încercat la întâmplare diverse remedii făcute din plante exotice. / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2726, Anul VIII, 18 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!