CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  

Mici proze
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mici proze 
  
A venit o fiică a pictorului Băncilă, cine i-a scris numele cu D, vorbea fluent româna cu unele derapaje foarte haioase, de pildă, gamaglobină, pigmeii din Pirinei, pergament plin de pigmenți, Marchiza de la balcon, prea mulți vectori în universități, Lector a fost ucis de Ahile,mama ei are mulți hectori,. ( din presă și Net) 
  
Era un tip sever, născut în sudul Europei, se credea uriaș, dar avea un metru juma, oamenii vorbeau cu el în genunchi, s-a dus la țărmul mării a mâncat insecte, scoici, crabi, fusese în trecut director la Canal, mirosea și acum a mort, acum spune că era naiv, credea în viitorul luminos din zare, a intrat în apă și s-a făcut verde, iar forma corpului se făcuse de măgăruș. Trecu el calea ferată, îl călcă un tren de noapte care circula și ziua, din verde se făcu măgăruș roșu, a revenit la marea lui neagră, a fost luat la bord niște mateloți din Arhanghelsk, aceștia l-au dus la bucătărie, acolo era tranșat un măgăruș fără culoare. Omul nostru, că om era, a fugit în orașul natal, acolo muri de infarct. La înmormântare veni un vecin care avea un cățel. Când au coborât coșciugul, cățelul începu să latre cu multă duioșie. 
  
Așteptam la restaurant să fim serviți, dar chelnerițele se schimbau mereu și se făcuse noapte, se auzea o muzică funebră, ceva a la Chopin. A murit un client, ni s-a explicat. Dar chelnerițele? S-au măritat, au copii, nu pot veni, voi plecați, luați aici o chiftea și plecați. La iețire ne aștepta un echipaj de poliție, ne-au întrebat cât am băut. Nimic. Dar mașină aveți? Nu. Atunci veniți cu noi. De ce? Așa e regula, cine nu are mașină nu circulă noaptea.De la bun început trebuie să recunosc că numele meu nu le spunea mare lucru când la începutul anului 2087 i-am cules o carte de pe rafturile unui anticariat din Londra. A fost o zi în care am pescuit, cum îmi place mie să spun. Apele erau tulburi. Le-am deschis cărțile și am citit din fiecare câteva poeme. Nu știam nici căror națiuni le aparțin și nici dacă sunt în viață sau nu, cu atât mai puțin dacă au vreo valoare versurile lor. După o săptămână Rita s-a așezat în bibliotecă alături de alți amatori, însă un polițai a rămas lângă mine, zi de zi, timp de șase luni. M-a fascinat înainte de toate omul pe care începeam să-l cunosc și pe care îl găseam privindu-mă și zâmbindu-mi parcă numai mie, de fiecare dată, din spatele caselor. Am început să aflu ușor, ușor cât mai multe despre el și uite așa, în final, am ajuns cu admirația aici unde nu știu ce să-i mai fac și nici cărui fapt îi datorez cel mai mult: sincerității, curajului.. Desigur că am pierdut infinit neputând avea acces la multe dintre boeme,aici m-am bazat pe ajutorul prietenului Hadrian al Doilea, pe care îl plagiez zilnic, care a acceptat cu bucurie propunerea mea de colaborare. A murit și el din cauza poluării. Aerul Bucureștiului e saturat cu rugăciuni şi vise, aşa cum aerul oraşelor industriale este irespirabil,uneori sosesc tunuri în loc de oameni, liniştea urmează neșiniștii. 
  
BMM 
  
Referinţă Bibliografică:
Mici proze / Boris Mehr : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2711, Anul VIII, 03 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!