CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

O nouă dimineață
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Tic-tac, tic-tac aud în fundal. Tocmai ce visasem că mâncam o clătită aburindă pe banca din parc, când am început să aud: tic-tac, tic-tac. E ceasul de pe noptieră. În dezmeticirea mea, am deschis puțin ochii și am aruncat o privire spre ceas.. Evident, era ora 6:30. Mă mai trezisem așa devreme, dar acum parcă era altfel. În preajma mea totul era altfel. Nu știam de ce. O suviță de lumină întră pe după perdeaua trasă. O simt pe mână și încep să mă joc, să mă dezmierd. Mmm, mă simt ca un copil care a descoperit pentru prima dată o rază de soare. Wow! E atât de plăcută atingerea ei.  
  
Brusc, lângă mine, simt că se mișcă ceva, simt o blană moale care se furișează lângă mine. E Kitty, pisicuța mea, care m-a simțit că sunt trează și a venit să mă anunțe că e ora micului dejun. O mângâi și ea începe a toarce melodios. Am adoptat-o cu un an în urmă, pe când era doar un puiuț speriat și de atunci ea a devenit cea care îmi spune de fiecare dată ,, Bună dimineața, Loredana''.  
  
Încep să mă dau jos din pat și la primul pas mă opresc. Dau la o parte perdeaua și las soarele să mă inunde cu strălucirea lui. Deschid fereastra încet, cu grijă să nu-l trezesc. Îl privesc și...stiu că urmează să mă pierd în rutina zilei. Dar momentul acela? E unic. Ce poate fi mai frumos de atât? E o nouă zi sub același soare.  
  
Tu cum îți incepi dimineața, cititorule?  
  
Referinţă Bibliografică:
O nouă dimineață / Borchin Nicoleta Loredana : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2739, Anul VIII, 01 iulie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Borchin Nicoleta Loredana : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Borchin Nicoleta Loredana
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!