CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Alegeri inspirate
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În lumea aceasta în care până şi "sentimentele "se vând, unde chiar şi mângâierile au "preţ de schimb" ajungem să nu mai contăm noi ca şi oameni. Ne sunt devalorizate calităţile, ne sunt exacerbate defectele; suntem judecaţi sau pretuiţi în funcţie de "necesitatea" noastră calculată oricum; mult sub preţul real al ofertei!... Atunci când avem ceva "de oferit" , mulţi se îmbulzesc să primească, avid călcându'se în picioare pentru a ajunge în faţă, acolo unde lăcomia lor smulge" acel orice - ceva" pe care îl pot "avea" chiar de, mai apoi ,negăsindu'i utilitatea, îl aruncă făcând mizerie, la primul colţ de stradă !... Iar atunci când nu mai avem nimic "la ofertă" suntem, în cel mai bun caz, ignoraţi la modul cel mai grotesc posibil!  
 
Am devenit lacomi, atâta de lacomi încât nu ne pasă că nesaţietatea noastră îi poate sărăci pe ceilalţi!  
 
Ne place să umilim, să profităm de efortul, de bunătatea celor rămasi încă frumoşi şi curaţi în fiinţa lor... îi considerăm naivi, chiar prosti şi îi aducem în slujba nevoilor noastre egoiste cu marşăvia stăpânului umilindu'şi obedienţii sclavi!  
 
Am ajuns să nu ne pese atunci când păşim peste cadavrele celor pe care noi i'am ucis cu tragica noastră sfântă nepasăre, indolenţă, răutate, invidie, ură, răzbunare, orgoliu, ranchiună...  
 
Acum vin şi mă întreb: oare aşa am devenit sau aceasta este amprenta noastră genetică?!... Fiindcă, în principiu, nu putem deveni ceea ce nu suntem deja!  
 
Poate că ar fi nevoie să pătrundem în adâncul nostru, acolo unde nu am explorat încă, în acel loc ce poate părea îndepărtat dar care este de fapt centrul, este nucleul de unde se naşte şi porneşte eul nostru în deplinătatea unicităţii lui!  
 
Să vedem, fiecare, ce găseşte acolo!  
 
Iar dacă acolo există frumuseţe, linişte şi pace, iubire... să nu le gonim chiar dacă ele ne pot expune suferinţelor!  
 
Stiţi de ce spun asta?!  
 
Fiindcă, nici eu nu am crezut, dar fericirea adevărată, în cazul meu, nu a venit de la ceea ce'am primit ci de la ceea ce'am dăruit!  
 
Ce poate fi mai frumos decât să vezi un zâmbet de speranţă care se oferă drept cea mai mare recompensă?!...  
 
Şi cât de frumos iţi vorbeşte ea, inima, arătăndu'ţi răsăritul ori splendoarea din tabloul unui apus, sau acordurile de chitară acompaniind valurile ţărmului!?  
 
Dar aceasta nu este o invitaţie la a rămâne frumoşi; fiecare are dreptul la propriile alegeri, vă spun doar atâta: dacă avem de gând să pornim pe drumul propriei împliniri din alt punct decât din cel situat în centrul fiinţei, atunci acel drum va fi cu siguranţă sortit eşecului! De unde ştiu asta!?...  
 
I'm just spoke of what i learned, until now, in my own time to experience and knowledge around and inner my!  
 
Fiecare are însă libertatea de a alege! Suntem, fiecare din noi, produsul finit al propriilor experienţe şi al propriilor alegeri!  
 
Think about ... or don't!... It's also your choice!  
 
În viaţă, fiecare dintre noi are drumul său de străbătut... acesta devenind rezultatul modului în care alegem să îl privim şi să îl urmăm. Îl putem presăra cu bucurii, cu împliniri sau putem alege să vedem doar calea tristă, sumbră şi ternă a nefericirilor!...  
 
Gând bun!  
 
Referinţă Bibliografică:
Alegeri inspirate / Bianca Aura Buta : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1711, Anul V, 07 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Bianca Aura Buta : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Bianca Aura Buta
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!