CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

Despre dependenţa în relaţii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trăim atâta de adânciţi în relaţii care sunt centrate pe interdependenţă!  
 
Este oare firesc?!...  
 
Femeia; în primul rând femeia, nefiind conştientă de puterea ei de a fi perfect capabilă să răzbată orice situaţie, s'a obişnuit să depindă de partenerul ei...şi apoi bărbatul; care dezvoltă şi el anume dependenţe... nefiind conştient nici el de adaptabilitatea sa la mediul umed al bucătariei ori la alte "medii" insuficient explorate de către acesta! ( Întălnesc multe femei pe care neîncrederea în forţele proprii le face să stea şi să îndure tratamentele uneori barbare ale soţilor lor, ori barbaţi supuşi stresului psihic din cadrul ce s'ar vrea " domestic").  
 
Însă; suntem perfect capabili atât unul cât şi celălalt să subzistăm prin propriile noastre puteri. Atât bărbatul cât şi femeia pot trece prin viaţă independent unul de celalalt; chiar dacă uneori poate părea mai uşor să cerem aşteptând să ni se dea!... E aiurea!  
 
Avem nevoie fiecare doar de noi înşine, de integritatea mentală, spirituală şi fizică proprie pentru a ne putea descurca în viaţă! Nu avem nevoie de celalalt pentru asta! O relaţie ar trebui să însemne cu totul altceva decât hămăleala celuilalt în beneficiul propriului nostru interes.  
 
Relaţiile devin tot mai toxice pe măsură ce fiecare este nevoit să răspundă fără drept de apel cererilor şi eternelor îndatoriri la care este supus ca şi oligativitate de către celălalt şi invers fiindcă uneori (deseori) cererea, mai exact"dependenţa"; devine reciprocă la un anumit moment!  
 
Părerea mea sinceră este si anume că:  
 
Femeia are nevoie în viaţa ei de un bărbat pentru un singur motiv: acela de a'l iubi... însă fiind perfect valabilă şi reciproca.  
 
- Nu'i aşa dragi bărbaţi?  
 
Iar când spun iubire mă refer la acea iubire care ştie să înalţe, care stie să respecte spaţiul privat al celuilalt (acea intimitate de care fiecare are nevoie), care ştie să respecte dorinţele, nevoile, plăcerile celuilalt; o iubire care să se ofere întru' beneficiul celui drag şi nu să'l facă pe acesta sclavul propriilor nevoi; fiindcă aceea nu este iubire, este doar iluzia uneia! ...  
 
Sunt multe lucruri neînţelese, multe semne de întrebare în legatură cu sinele şi cu înconjurul sinelui nostru! Ce dorim să oferim, ce ne dorim să primim... sunt doar câteva din lucrurile despre care fiecare dintre noi crede că le stăpâneşte ca şi cunoaştere! În realitate ele chiar ne mulţumesc şi satisfac pe deplin sau e util să încercam să privim şi din alte unghiuri ca apoi să ne aşezăm viziunile pe un plan mai înalt al evoluţiei proprii?!  
 
Referinţă Bibliografică:
Despre dependenţa în relaţii / Bianca Aura Buta : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1694, Anul V, 21 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Bianca Aura Buta : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Bianca Aura Buta
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!