CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Relatare >  

Strigâtul mut al sufletelor frânte
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trăim în mijlocul unei jungle! Corect?...  
- Corect! Şi; ce facem!?... Cum gestionăm situaţia? Păi iată ce facem:  
- Ne delimităm spaţiul astfel încât să ne simţim relativ protejaţi; uneori acesta devenind aşa de strâmt încât distanta de a putea privi se îngustează şi vizionăm doar contururi neclare ale unor imagini care nu ne pot transmite nici măcar o senzaţie... de orice fel ar putea fi ea... Devine aşa de mare înghesuiala încât nu mai rămâne spaţiu nici de o atingere, ori de o mângâiere; fie ea şi una întâmplată din eroare!  
Dar se pare că nu ne este suficientă această " protecţie"! Şi atunci ne gândim că; poate ar fi nevoie să punem căluş buzelor, pentru a ne amuţi din murmurul strigătului durerilor acute, vii; ce ne însângerează trupul, ce ne disecă sufletul şi'l rupe fâşii, fâşii subţiri, în fragmente de inutilitate!...  
Devenim aşa de izolaţi încăt nu mai putem fi nici măcar noi cu noi, devenim una cu frica ce ne ameninţă cu dezintegrarea!  
Dar; este oare în regulă să ne restrângem aşa de mult înconjurul?! Să rămânem singuri, atâta de siguri, încât să ne ţiuie urechile a tristeţe!? ...  
- Da... e mai sigur aşa! Nu ne poate face nimeni rău şi nimic nu ne va atinge!  
Ne inchidem urechile, ne aţipim văzul şi ne încuiem în carapacea inponderabilităţii...( aud murmurul gândurilor unui vecin de " suferinţă".  
Oare!?... Chiar e fiesc să ne izolam de orice fiindcă ne temem... şi aşa; înfofoliţi în frici, straturi, straturi sufocante ne simţim mai bine!?  
Interesant! - Şi nemaiavând unde să expandăm din temeri... ce vom face cu ele? Vom ajunge să ne temem de noi înşine!?  
Şi unde ne vom mai ascunde atunci!? Cine ne va apăra de noi!?  
Atâtea întrebări retorice'mi traversează mintea asta care a devenit în câteva secunde inutilă, aşa de inutilă încât aş putea să'mi croşetez un fular din sinapsele ei adormite; să'mi reţină din frigul îngheţului în care poate mă voi scălda, sau poate că... nu! Nici nu ştiu! Mă repet spunându'mi mie, doar mie, fiindcă oricum nu interesează pe nimeni: " Mi'e foarte frig şi mi'e târziu!..."  
- Vezi, vezi, ar fi trebuit să procedezi asemeni nouă; să te "protejezi"! îmi spune iar " vecinul" aşteptandu'şi plictisit " toate sfârşiturile", în cuşca lui poleită de ceţurile dense ale ignoranţei... şi îşi dezbracă un prezervativ oferindu'mi'l... Doamne... ce nebunie!  
Oripilată; mă desprind cu greu de grămada aceea de coconi, convinsă că acolo nu se vor naşte nicicând fluturi!  
Din întunecarea cerului decupez un nor, în speranta că mă va odihni în "griul "lui, până ce'mi voi redobândi puterile!  
Închid ploapele îngreunate de lacrimile neputinţei şi aştept o rază de senin ce parcă o simt mângâindu'mi plânsul!? ... dar nu... era doar o părere a dorinţei de'o atare atingere!  
Mă caut prin buzunare; în speranţa de'a găsi o grămăjoară de răbdare; să'mi ţină de urât!... Pipăi petecul lipsă, rupt de ciocul unei zburătoare când şi'a luat porţia de grăunţe din spicul încrederii ce'l aveam prin buzunare!  
Offf!...Ce şanse mai sunt de înseninare!?...  
Pot doar să'mi trezesc din lumină, răsărindu'mi propriul meu soare!...  
P.S.  
Viaţa ne devine tot mai lipsită de viaţă, de sens; simţirile se estompează, fericirile dispar, speranţele, şi ele, se împrăştie în mocirla de nelinişti, frici, ezitări, îndoieli... Lacrimi ce coboară din preaplinul inimii se omogenizează în sângele bietului suflet suferind şi îmbogăţesc noroiul, împotmolindu'ne paşii... Cu ultimele puteri ne opintim neclintirea pentru a rămâne înţepeniţi în nemişcare; aşteptând să se termine timpul ce ne mai este!...  
Şi stăm aşa, stane de piatră,.. .uneori ani, zeci de ani, zile sau poate doar secunde... atâta cât ne mai este "dat"!... Nici nu ne mai amintim care a fost ultima noastră fericire sau dacă măcar a existat!  
Oare nu am putea mai bine să utilizăm cea din urmă particulă de energie pentru a ne întinde aripile către zbor!? Un zbor frumos, care să ne distanţeze de mlaştina inutilităţii!?  
Oare nu am putea să petrecem timpul ce ne rămâne de "trăit"( ani, zile, secunde)... trăind!?! Trăind cu adevărat... frumos, eliberator!?  
Să aducem pe chip zâmbetul fermecător al unui suflet fericit?! Să ne bucurăm, să râdem, să iubim, să dăruim, să sperăm, sa fim fericiţi şi încrezători, deschişi, frumoşi!  
Am putea face asta ...nu!?  
 
Eu ştiu căci am descălecat acel "nor"... pentru a continua al luminii zbor!  
Acolo am poposit doar cât să mă odihnesc, că de' ... uneori mai şi obosesc!  
Gând bun, dragii mei!  
 
Referinţă Bibliografică:
Strigâtul mut al sufletelor frânte / Bianca Aura Buta : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1644, Anul V, 02 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Bianca Aura Buta : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Bianca Aura Buta
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!