CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

Popasul macilor
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Popasul macilor  
 
Viaţa mea este un tren de marfă străbătând drumul şinelor; uneori în liniste, alteori şuierându-şi tristeţile ori fredonându-şi sacadat fericirile!  
Periodic, înaintez preţ de câte un vagon regăsindu-mă în fiecare dintre ele... mereu diferită şi totuşi aceeaşi. Uneori urc în vagonul cu amintiri şi plâng de dorul ce nu îşi va avea alinare. Plâng toate acele nerevederi ce vor urma mereu tristeţii de a fi pierdut oameni dragi în omătul trecutului; al acelui trecut în care am îngheţat amintiri din vise... înrămându-le, la vedere atârnate, în dosul frunţii! Apoi mă aşez cuminte în dreputul uşii prin care zăresc treceri repezi de iluzii, de dorinţi ce îşi flutură în drepul privirii mele adierea speranţelor şoptite de glasul unui suflet parcă damnat tristeţilor... Le văd cum se pierd în trecutul unui tărâm necuprins şi veşnic îndepărtat!  
De multă vreme trenul meu nu îşi mai află gările, ori trece de peroanele pustii fără să se oprească, dând poate doar un semnal de avertizare care să înlăture animalele rătacitepe șine!  
Din timp în timp; trenul face câte un popas în mijlocul niciundelui. Acolo... cobor să-mi dezmorţesc picioarele, să-mi potolesc setea în limpezimea unui izvor ori doar să ascult curgerea lină sau căderea învolburată de gânduri ce traversează repezi mintea-mi trezită din reveria visului, acelui vis aevea al unei fericiri nesperate ori dureros de aşteptate dar nicicând palpabile!  
Iernile trec greu, dureros; îngheţând trupul fragil ce îşi sparge atunci porţelanul în cioburi ale tristeţii si deznădejdii; cioburi pe care, în primăveri... încerc să le recompun.  
Ele, primăverile; cioburi de vise, restaurând tabloul unei fragile speranţe care netezeşte gândurile sumbre culegând fericiri din seva ierbii fragede şi din violetul mugurilor ce îşi pleznesc timid înfloririle!  
Mai apoi... peisajul din faţa privirii capătă uşor tenta roşiatică și aşterne poteci de frunze îngălbenite de vreme; asta fiindcă în drumul aflat înainte, anotimpurile si-au oprit cursul firesc, ele succedandu-se după o anume lege pe care încă nu o pot desluși!  
Din timp în timp îşi deschide hăul întunecimii câte un tunel săpat în stânci colţuroase al cărui întuneric mă sperie crunt! Atunci; închid ochii să nu mai pot vedea bezna ce mă învăluie în bratele ei înfricoşătoare! Iar când tăcerea se va fi oprit şi voi asculta adiere de vânt molcomă; voi şti că pericolul a trecut și totul a revenit la firescul său!  
Curând mă voi urca în următorul vagon. Îmi doresc aşa de tare ca primul popas să mă arunce în mijlocul spicelor de verde neînceput al unui întins lan presărat cu pete de roşu incendiar al regalilor maci ce-și etalează nobleţea sub razele unui soare jucăuş! Ehhh! ... Un vis mai vechi al meu!  
Vara este aproape o himeră însă primăvara se naşte în fiecare dimineaţă chiar dacă răpusă uneori de vifor şi redusă crunt la tăcere; ea se naşte mereu cutezătoare, înmiresmând aerul fraged al zorilor !  
E frumoasă călătoria acesta; fiindcă trenul, mereu îşi zăboveşte popasul acolo unde îmi doresc, acolo unde mă aşteaptă peisaje încântătoare iar în drumul lui îmi arată multe minunăţii pe care le sorb avidă, îmi arată locuri noi, necunoscute, interesante, fascinante!  
Uneori, când nu se schimbă macazul, rămân blocată zile întregi între şine, alteori roţile scârţâie şi au nevoie sa fie unse! Dar este o călătorie pe cinste!  
Te-aş invita şi pe tine în trenul meu, însă mi-e teamă că nu are vagon la clasa I pentru oaspeţi de seamă; e doar un biet marfar!  
Dar cine ştie! Poate ne vom întâlni cândva; în răsăritul unui zâmbet de soare pe acel câmp al promisei fericiri; unde am să poposesc un timp, împletind cunună din şoaptele spicelor ce sfioase îşi vor da atunci coate; privind roşul sălbatic al macilor înflorind din patima iubirii!  
 
Bianca Aura Buta ~ 19 februarie 2015 ~  
 
Referinţă Bibliografică:
Popasul macilor / Bianca Aura Buta : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1549, Anul V, 29 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Bianca Aura Buta : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Bianca Aura Buta
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!