CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Recenzii >  

Dăruire sub semnul lui Hipocrate de Daniel Marian
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Şirul întâmplărilor de-a lungul vieţii este incontrolabil, şi deseori te trezeşti în praguri pe care le crezi de netrecut. Tocmai atunci realizezi câtă nevoie ai de suflete mari, dedicate readucerii tale la linia de plutire, şi de priceperea acelor oameni pregătiţi şi dedicaţi pentru a face tot binele posibil. Astfel poate fi gândit rolul doctorului în ceea ce gândim a fi societate funcţională.  
  
A reconstrui ceea ce a stricat soarta, este o sarcină specială, extrem de dificilă. Nu poţi şti de-adevăratelea acest lucru, până nu te afli pe muchie de cuţit. Dacă ai norocul de a găsi pe cine trebuie, înseamnă că şansa ţi-a surâs din nou, cine ştie a câta oară. Astfel, putem cu onoare a vorbi astăzi, despre Dr. Radu Jecan, care s-a născut în acelaşi minunat oraş ca şi mine, Deva, de unde a pornit pe drumul deloc simplu, al împlinirii profesionale.  
  
Departe de mine gândul de a elogia fapte care se petrec prin inerţia dorinţei de binefacere, dar nu pot să nu remarc parcursul exemplar al doctorului căruia vocaţia îi dirijează propria sa viaţă în sine, într-o permanentă conexiune cu vieţile semenilor săi.  
  
Din ceea ce a învăţat, aşa cum se cade, domnul doctor împărtăşeşte într-o carieră universitară de excepţie, studenţilor din Cluj-Napoca, iar recunoaşterea sa ca o reală valoare a medicinei reparatorii-plastice, este dovedită la nivel european, la clinici importante din Austria.  
  
Titlurile onorifice se alătură iniţiativelor. Dr. Cristian Radu Jecan este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Estetică, al Societăţii Române de Chirurgie a Mâinii şi al Societăţii Române de Microchirurgie Reconstructivă. Este de asemenea membru al Societăţii Române de Chirurgie Plastică, al Societăţii Academice Române de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă şi al Federaţiei Europene a Societăţilor de Chirurgie a Mâinii. A participat la foarte multe cursuri postuniversitare naţionale şi internaţionale, are zeci de lucrări comunicate la manifestări ştiinţifice prestigioase şi o listă impresionantă de articole publicate în reviste de specialitate.  
  
Dacă ar putea fi vreo recompensă firească pentru astfel de oameni, chiar nu ştiu care ar putea fi aceasta! Doar din partea celor care suntem, un infinit mănunchi de mulţumiri, iar din partea lui Dumnezeu, binevenita binecuvântare!  
  
 
  
Daniel Marian,  
  
Deva  
  
Referinţă Bibliografică:
Dăruire sub semnul lui Hipocrate de Daniel Marian / Baki Ymeri : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2364, Anul VII, 21 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Baki Ymeri : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Baki Ymeri
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!