CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Moartea subită cardiacă în medicina legală. (Carte dedicată Mamei) - Dr. Ionuţ Horia T. Leoveanu
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În loc de motto:  
 
Cu aleasă dragoste familiei mele,  
 
Au trecut anii peste voi, ca ninsorile peste munţi şi aţi ajuns acum acolo unde zăpezile nu semai topesc şi părul rămâne nins. Este o măreţie seculară... Acum, la ceasul maturităţii mele, acum, când copilul de odinioară, adultul de azi îşi aduce aminte de anii fragedei pruncii, de nopţile când cu drag eram vegheat la căpătâi de o minunată familie. Prima dată când am deschis ochii, v-am văzut pe voi... Acum, că m-aţi crescut şi că mi-aţi dat viaţă, vreau să vă multumesc!  
 
Este greu, poate imposibil acest lucru…..!  
 
Cu gratitudine,  
 
Dr. IONUŢ HORIA T.LEOVEANU  
 
Cel mai frumos dar şi cel mai cald şi dulce cuvânt este mama. Ea, este acea fiinţă dragă, care ne dă viaţă, care cu grijă, gingăşie şi iubire ne conduce şi ne indrumă paşii prin viaţă. suferă alături de noi pentru toate trăirile noastre, se bucură când suntem fericiţi, suferă şi plânge când suntem trişti, abătuţi, împovăraţi de necazurile, neajunsurile, dezamăgirile şi neîmplinirile vieţii.  
 
Mama este aceea care pentru noi îşi pune viaţa în pericol fără să ezite, fără să precupeţească absolut nimic din ceea ce aparţine fiinţei ei. Astăzi, în haine cernite şi momente de profundă durere sufletească, cu un cumplit şi imens dor după cea care a trecut întru cele veşnice, ”a urcat la ceruri”, vreau să dedic câteva rânduri şi această carte mamei mele dragi Înv.Eugenia I.Leoveanu, cu toate că sunt perfect conştient de faptul că nu voi putea vreodată să cuprind in cuvintele mele tot ce aş vrea să spun despre ea, despre mămica mea.  
 
Îţi mulţumesc că m-ai crescut frumos, că ai ştiut să-mi imprimi în suflet dragoste, iubire, respect, înţelegere şi sentimente frumoase, că ai ştiut să-mi dai lecţii despre viaţă dar şi lecţii din viaţa ta. Ai reuşit să faci asta, fiindcă îmi amintesc şi acum cuvintele şi vorbele tale calde şi blânde în cele mai neaşteptate locuri şi momente ale vieţii.  
 
Îţi mulţumesc pentru clipele de profundă emoţie şi caldă, dulce melancolie, parcurse împreună când tu, iubita mea mamă mi-ai devenit şi învăţătoare, punându-mi creionul în mâna firavă de copil, buchisind împreună liniuţe, punctuleţe iar apoi, începutul scrisului tremurat al primelor cuvinte, printre care şi cuvântul sfânt: MAMA.  
 
Îţi mulţumesc, iar şi iar că mi-ai dăruit sufletul tău minunat şi că mi-ai împrumutat tot ce este mai bun, mai sincer, mai frumos, darul de a fi om, de a ajuta şi înţelege durerea, suferinţa şi necazul, darul de a fi la capul celor aflaţi în momente de deznădejde, boală şi suferinţă.  
 
Nopţile albe petrecute lângă mine, lacrimile pe care le-ai vărsat au lăsat urme adânci pe faţa ta, dar tu eşti şi vei rămâne pentru totdeauna mămica mea frumoasă. Eu ştiu că fiecare cută de pe obrazul tău are de spus o poveste a unui moment din viaţa mea.  
 
Îţi mulţumesc pentru răbdarea ta nemăsurată. Ai ştiut, deşi eu nu înţeleg, sau nu am reuşit să înţeleg nici acum, în ce fel, că vor veni momente în care vei pleca, momente ale despărţirii definitive, iar absenţa ta “mă va nimici încet dar sigur”.  
 
Îţi multumesc pentru tot ce ai sacrificat de dragul meu… odihnă, sănătate, linişte, şansa la fericire. Nu pot şi nu voi putea să îţi răspund în nici un fel vrednic, pot doar să te iubesc şi dincolo de existenţa ta pământeană.  
 
Îţi mulţumesc din nou, că, “pentru o clipă” ai redevenit iarăşi copil, pentru mine, ca eu să pot găsi în tine tot ce aveam nevoie.  
 
Cu dragoste şi pioşenie mulţumesc, pentru că nu a fost vreo dorinţă copilărească sau vreun moft pe care să îl exprim şi tu să nu încerci să îl îndeplineşti din modestia salariului de învăţătoare. Mi-ai ghicit chiar şi dorinţele pe care nu le verbalizam, dar pe care tu, mămica mea, le citea-i pe chipul meu, sau le intuiai. Îţi multumesc pentru ce am devenit astăzi, pentru eforturile tale de a mă transforma din firavul copil în adultul de astăzi.  
 
VREAU SĂ CRED CĂ AI REUŞIT! Vreau să îţi multumesc, mămico, pentru  
 
întregul timp pe care mi l-ai acordat până in ultima clipă a existenţei tale pământene.  
 
Îţi mulţumesc pentru zâmbetul cu care mă întâmpinai la plecarea de acasă sau la întoarcerea acasă. Nu voi putea uita niciodată îmbrăţişările tale, care mă făceau să uit pe moment de necazurile, neîmplinirile, decepţiile, durerile şi suferinţele sufleteşti sau trupeşti.  
 
Îţi multumesc pentru cănile fierbinţi de ceai, pentru mâncarea caldă, pentru răsfăţul ruladei cu banane, dulceţii de trandafiri, pentru cămăşile apretate şi călcate, îţi mulţumesc pentru tot ce ai încercat să faci cu aproape un perfecţionism de invidiat chiar şi la anii senectuţii când ai plecat fulgerător pe drumul fără întoarcere. Draga şi iubita mea mămică îţi mulţumesc din suflet pentru cărţile pe care mi le-ai cumpărat în copilărie, deschizându-mi ochii spre o nouă lume, spre un nou orizont şi univers, fiindcă eu am descoperit astfel că nimic nu îmi place mai mult decât să mă ghemui undeva cu o carte lângă mine, cu o dorinţă arzătoare de a învăţa permanent, mai mult, mai bine, mai temeinic.  
 
ÎŢI MULŢUMESC MAMI ! pentru tot şi toate… îţi multumesc pentru mine, iţi mulţumesc de mii de ori. Deşi nu am spus-o foarte des, te iubesc mămico, într-un fel stângaci, poate în felul meu pe care tu îl ştiai deja. Voi purta de- a pururi durerea şi neîmpăcarea sufletească, pentru că atât tu cât şi tata aţi plecat neîmpăcaţi, trişti, abătuţi, îndureraţi şi îngrijoraţi că nu m-aţi ştiut la rostul şi la casa mea, aţi plecat undeva, poate ”cam repede” pentru a cunoaşte pe cineva drag sufletului meu, pentru a vă bucura alături de un fiuş de o minunată fiică.  
 
A venit o zi de 23 IUNIE 2014, o zi de vară luminoasă, însorită şi cu cer azuriu, senin, când Divinul Creator a deschis “uşile împărăţiei cereşti” şi te-a chemat la el, murind în tăcere…  
 
TOATE ACESTEA S-AU ÎNTORS CA UN TRĂZNET ÎN INIMA MEA  
 
"Neiertătoare zi, Inevitabilă clipă… Atât de aproape şi totuşi atât de departe…"  
 
DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ ÎN PACE MĂMICA MEA SCUMPĂ ŞI DRAGĂ!  
 
Dr. LEOVEANU T. IONUŢ HORIA  
 
Luni 23-iunie-2014 ora 21.30, BRAŞOV  
 
Referinţă Bibliografică:
Moartea subită cardiacă în medicina legală. (Carte dedicată Mamei) - Dr. Ionuţ Horia T. Leoveanu / Baki Ymeri : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1607, Anul V, 26 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Baki Ymeri : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Baki Ymeri
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!