CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 3471 din 02 iulie 2020        Toate Articolele Autorului

PREMIERĂ la Tănase!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sâmbătă, 4 iulie, ora 20:00, la Teatrul de Vară HERĂSTRĂU debutează Stagiunea Estivală 2020 cu premiera spectacolului „CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!”  
 
Sâmbătă 4 iulie 2020, de la orele 20:00 va avea loc premiera „CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!”, un spectacol de Vasile Muraru și Valentina Fătu, cu ocazia căruia publicul va putea să îi revadă, să îi admire și să îi aplaude din nou pe artiștii Teatrului Tănase* care abia așteaptă reîntâlnirea cu spectatorii!  
„Am gândit această premieră, ca un spectacol adaptat tuturor condițiilor și măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus și a desfăşurării activităţilor culturale în condiţii de deplină siguranţă sanitară” – a declarat managerul Teatrului, VASILE MURARU. „Pe scenă și în culise, pentru artiști și personalul tehnic, dar și în incinta grădinii de vară, pentru spectatori, vom respecta toate măsurile de protecție și distanțare socială. Titlul, regia, scenografia, coregrafia și distribuția spectacolului au fost gândite special astfel încât să respectăm regulile esențiale pentru protecția artiștilor și a personalului tehnic. Avem trei variante de distribuție, dar nu vor lipsi baletul și orchestra Teatrului”.  
Toți artiștii Teatrului vor evolua în luna iulie și septembrie, în diferite formule ale aceluiași spectacol, pe scena celei mai mari și mai moderne grădini de vară din țară. Din păcate însă, deși Teatrul de Vară HERĂSTRĂU are o capacitate de aproape 2 500 de locuri, acesta va putea fi ocupat, la fiecare reprezentație, doar până la maxim 500 de locuri, așa cum prevede regulamentul impus de starea de alertă.  
Regulament acces Teatrul de Vară HERĂSTRĂU: http://bit.ly/3i3ULwm  
Toate spectacolele vor începe la ora 20:00. Din distribuția spectacolului de sâmbătă, 4 iulie fac parte: VASILE MURARU şi VALENTINA FĂTU, BIANCA SÂRBU ROMANESCU, MIRUNA BIRĂU, DANIELA TĂNASE, RADU GHENCEA, TATIANA FECIORU (artist acrobat), ROBERT EMANUEL.  
Pe 11 iulie, tot sâmbătă, vor evolua ALEXANDRU ARȘINEL, LILIANA MOCANU, ANA MARIA DONOSA, ALIN GHEORGHIȘAN, DIANA RADU, RALUCA GUSLICOV, ALEXANDRA PENCIU, iar pe 18 iulie, publicul îi va putea revedea și aplauda pe ADRIAN ENACHE, MIRELA VAIDA, ALEXANDRU LULESCU, NAE ALEXANDRU și CRISTIAN SIMION, OANA GHIOCA, MONALISA BASARAB, ALEXANDRA PENCIU.  
Scenografia spectacolului este semnată de Francesca CIOANCĂ și Ana Iulia POPOV, coregrafia de Cornel POPOVICI (asistent Edy Chirițescu), iar conducerea muzicală, de compozitorul Dan DIMITRIU, dirijorul Orchestrei teatrului.  
Reprezentațiile „CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!” vor fi programate în iulie și în septembrie în fiecare zi de sâmbătă, începând cu orele 20:00 după următorul program:  
 
Sâmbătă 4 iulie 2020, ora 20:00  
Sâmbătă 11 iulie 2020, ora 20:00  
Sâmbătă 18 iulie 2020, ora 20:00  
Sâmbătă 25 iulie 2020, ora 20:00  
 
Sâmbătă 1 august 2020, ora 20:00  
Sâmbătă 12 septembrie 2020, ora 20:00  
Sâmbătă 19 septembrie 2020, ora 20:00  
Sâmbătă 26 septembrie 2020, ora 20:00  
 
Biletele s-au pus în vânzare atât online, pe www.teatrultanase.ro, aici: https://bilete.teatrultanase.ro/alege-spectacol, cât și la casele de bilete ale Sălii Savoy și Teatrului de Vară HERĂSTRĂU.  
Costul unui bilet: 25 lei  
Program case de bilete:  
 
Sala SAVOY - Calea Victoriei nr. 33, sector 1  
Miercuri - Vineri, orele 10.00 – 19.00  
Sâmbătă - Dumincă, orele 10.00 – 16.00  
Teatrul de Vară HERĂSTRĂU – intrare Arcul de Triumf  
Sâmbătă, orele 17.00 – 20.30 (în zilele în care au loc spectacolele)  
 
*Astăzi se împlinesc 101 ani de la deschiderea oficială, pentru public a Teatrului „Cărăbuș”, pe 2 iulie 1919, cu premiera spectacolului de Revistă „Pisică pe orez”, în care marele actor Constantin Tănase a interpretat cupletul „Cotoiul e pe varză, pisica-i pe orez”. Actualul Teatru de Revistă „Constantin Tănase”, instituție publică de cultură a Primăriei Capitalei s-a născut însă ceva mai devreme, pe 23 mai 1919, atunci când, pe strada Academiei, era pusă piatra de temelie a Grădinii „Cărăbuș”. Atunci, actorul Constantin Mărculescu de la Teatrul Național, a desfășurat un pergament de pe care a citit versurile scrise de George Ranetti: „Se-întemeiază Templul Comediei / Și-or pune-ntâia piatră a temeliei / Tănase, care-i un vestit ghiduș / Cu nasu-i lung, de-aici și pân-la Huși / Și Grigorescu, negru ca un tuș… / De ce-l numiși tu Teatru «Cărăbuș» / O, nasule-arhitect care-l făcuși? / Eu nu pricep – da-i treaba meseriei / Iar eu-s doar grămăticul trepăduș / Ce-așterne azi pe luciul hârtiei / Mai alb ca florile de corcoduș / O slovă ce-i menită veșniciei!”. Apoi, acel papirus a fost introdus într-o sticlă goală de șampanie care a fost îngropată la temelia scenei. Din acel moment, marea majoritate a marilor actori, soliști vocali, dansatori, balerini, instrumentiști, textieri, compozitori, scenografi, coregrafi și regizori și-au legat numele și cariera de scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, reușind să păstreze și să ducă mai departe tradiția, spiritul și faima acestuia. Și, dacă tot ne-am înors în timp, vă amintim că primul spectacol de Revistã s-a jucat pe 19 noiembrie 1872, pe scena Teatrului Bossel, aflatã pe Calea Victoriei; a avut loc reprezentaţia spectacolului „Apele de la Văcărești”, o „comedie vodevilã în 3 acte” de Matei Millo (a fãcut ca artist, parte din distribuţie), pe muzica lui Alexandru Flechtenmacher.  
Pentru ACREDITĂRI, vă rugăm să trimiteți pe email pr@teatrultanase.ro solicitările nominale (NUME/PRENUME, FUNCȚIE/ MEDIA / data reprezentației) până vineri, 3 iulie 2020, ora 12:00.  
Menționăm faptul că accesul reprezentanților mass-media se face numai în baza acreditării și respectând regulile de protecție și de distanțare fizică.  
Vă mulțumim!  
 
Articol alcătuit pe baza unui Comunicat de presă pus la dispoziție de către Oana GEORGESCU, PR & Secretar Literar Artistic Teatrul de Revistă „Constantin Tănase", Calea Victoriei nr. 33, Sector 1, Bucureşti  
 
Referinţă Bibliografică:
PREMIERĂ la Tănase! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3471, Anul X, 02 iulie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!