CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Modele >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 3329 din 11 februarie 2020        Toate Articolele Autorului

Georgiana Donatelli - Ghibu: har, consecvență, seriozitate, muncă și miracole fizioterapeutice
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Omului îi e de ajuns omenia...! Mulți se împăunează sub măști, dar într-o zi, adevărata față tot transpare, deși nimic nu se zbate mai amarnic să se rupă de orice restricție ca urâțenia sub toate reperele ei decadente. Urâtul uman, întotdeauna ofensat de izolare, e inimitabil în extazul și ostentația vigilenței de a provoca altora eșuări. Pe când frumosul e frumos pentru că e frumos, și atât...! Nu se contopește cu nimic, nu se incită pe seama capriciilor ce l-ar trage spre jocul urii și conflictelor, căci nu e frumos cu adevărat omul ce dă semne, oricât de vagi, că țelul lui e unul: să se ridice între toți primul, strașnic veghind zi și noapte să sfideze prin propria-i opulență.  
Nu...! Aceasta nu-i frumusețe, frumosul e lumina din care umbra nu mușcă, o ocolește, parcă din precauția și conștiința dependenței de un corp în calea luminii, sub care se pitește, pe când lumina nu are loc, are univers.  
Argumentul reflecției acesteia l-am putut desluși dăunăzi, în pragul lui februarie (2020), cenușiu, zămislit dintr-un amestec lugubru de anotimpuri ezitante, nici toamnă nici iarnă, dar amândouă împovărate cu mâhnirile uitaților de soartă din România cea care nu-și mai regăsește visul și speranțele, căci dezolarea îi colorează tern și-i activează tărăgănat cadența, de îndelungată vreme: la postul național de televiziune Antena 3, în emisiunea „În premieră”, ca prin crăpătura unei uși întredeschise a unui carusel de posturi tv cu un amalgam de programe descumpănitor de pestrițe, a strălucit un portret al superbității feminine uimitoare, al frumosului uman abil și meritat a scoate din faza de semitrezie a celor ce moțăie în fața televizorului cu degetul mare conectat la butoanele telecomenzii, ca buzele plodului la suzetă...! Frumoasă și fericită ocazie de a cunoaște un om frumos, răpitor de frumos, în puterea seducerii ca o minune de floare, ca un spirit de vulturiță: Georgiana Donatelli – Ghibu, româncă gorjeană stabilită la Las Vegas, fizioterapeut cu vocația perfecționismului profesional absorbit într-o poetică a vieții, o nouă și eficientă la nivel mondial metodă de depistare, înțelegere, ameliorare și vindecare a traumelor umane fizice și deopotrivă sufletești. Ea pune în valoare un ceva înnăscut al său, numai și numai al său, o iscusință, ingeniozitate și competență, o artă de a vindeca – „vindecătoare de stele” o supranumește Evghenia Kironaki, reporter Antena 3, și vom vedea de ce...!  
Primii pași pe drumul împlinirilor sale, poate predestinat, dar netăgăduit croit cu perseverență, muncă, seriozitate, talent, i-a pornit în sport, jucând handbal – deși mică de statură, activa pe postul de coordonator, punând la bătaie inteligența, în ciuda dezavantajului înălțimii. A urmat I. E. F. S., specializarea gimnastică, ramură fruntașă atunci în competițiile mondiale ale grației sportive. Dar, în secundariatul mentalității sale, în ticăitul subtil lăuntric al harului se dezvolta o pasiune ce-avea să culmineze cu spectaculoase performanțe profesionale recunoscute în lumea de azi a căutărilor și descoperirilor științifice senzaționale: medicina. Ca urmare, în paralel cu educația fizică și sportul a urmat și facultatea de Kinetoterapie, după absolvire lucrând, chiar, la Spitalul de copii Cotroceni.  
O zi, însă, una din acele zile ce-ntr-o viață de om contează cât un destin, marcând cumpăna alegerilor, a fost ziua Georgianei: o colegă a sa a jucat în taină la loteria vizelor pentru America, în numele unui grup de fete în care era inclusă și ea. Fabulos rezultat: colega a câștigat și, slujindu-se de acest bilet câștigător de loterie, de facto unul de parcurs spre desăvârșirea viselor ei, Georgiana va pleca în America. Acum și aici începe, se desfășoară și ajunge la apogeu odiseea vieții sale. Nu se mai întoarce decât în vizite temporale în România.  
Îl cunoaște, nu întâmplător, la Las Vegas, pe Robert Donatelli, italian de origine, fizioterapeut, profesor, doctor, cercetător, autor al unui număr de treisprezece cărți în domeniul pregătirii sale științifice – nu întâmplător deoarece întâlnirea lor, pasămite, s-a aliniat unui plan subconștient, enigmatic al providenței, iar pe de altă parte pentru că două drumuri, al Georgianei și al profesorului fizioterapeut s-au intersectat prin afinitatea preocupărilor amândorura, Georgiana fiind atunci cursantă în America a studiilor de brevetare în kinetoterapie. Colaborarea lor profesională a fost fructificată cu prstigioase rezultate, dvenind foarte cunoscuți în America și nu numai – faptul are ca piatră de fundamentare recomandările incontestabile din partea unor celebrități mondiale care au urmat tratament cu cei doi fizioterapeuți fenomenali.  
Începem, cu textul de față, o episodică prezentare a cărții de vizită certificate de rezultatele recunoscute de către celebrități, a Georgianei Donatelli – Ghibu și familiei sale – aceste prime rânduri oprindu-se nu la momentul terminus al reliefării chipului româncei noastre frumoase, omenoase, celebre din Las Vegas, ci se constituie într-o introducere în subiect, căreia-i va urma o amplă prezentare ce se vrea a fi incitantă și agreabilă pentru cei învinși la cumpăna unui impas, ce au a o lua de la capăt, deoarece dârzenia e condiția succesului, iar biografia Georgianei Donatelli – Ghibu despre aceasta vorbește prin pilda ei...!  
 
Aurel V. Zgheran (aurel.vzgheran@yahoo.com) (foto: Georgiana Donatelli – Ghibu cu Nadia Comăneci)  
 
Referinţă Bibliografică:
Georgiana Donatelli - Ghibu: har, consecvență, seriozitate, muncă și miracole fizioterapeutice / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3329, Anul X, 11 februarie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!