CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Stihuri > Reflectii >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 3183 din 18 septembrie 2019        Toate Articolele Autorului

Alexandra Nechita, o iubire cu flacără...!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
E-n zorii toamnei în România anului 2019, începe un travaliu al zilelor spre iarna cea de la hotarele anului ce pleacă din timp și anului ce-apare la orizont...! Septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie curg într-un tetralog de anotimpuri cât într-o clipă de viață – ieri ne topea soarele, azi frunzele-arămii ne-astupă cărările, mâine gerul ne va matlasa geamurile cu ferigi de gheață...!  
Zilele mușcate de umbre se scurtează, din ce în ce mai devreme cade înserarea, din ce în ce mai târziu răsare astrul blond. Dar e un vis plin de poezie în zilele de toamnă...! Când de sus nu-ntunecă un clopot colosal de plumb, nu se prăbușesc șuvoaie de ploi, cețuri și neguri dese, mohorâte, aerul e, în vaporizarea lui, un diamant fără densitatea materiei, dar cu luciri diafane, incorporale, de la reflexiile culorilor din vii și păduri ruginite, de la aburi de cenușă topită, de la fuioare de fum mov-cărămiziu, de la lăncii lungi de umbre lăsate de cocori înspre miază-noapte, de la lave de aur alb-arămiu, scurse pe trupul naturii ca funinginea fierului...! Toate anotimpurile au aerul vopsit cu lumină în culorile fiecăruia dintre ele...!  
Zilele de toamnă scaldă natura într-un fluviu multicolor, iar aerul toamnei e un vast tablou acuarelat în această infinitate cromatică; bezna nopților mușcă din zile tot mai timpuriu, iar când nu e laminată în pârâuri de argint, de-cu-seară până la răsărit, întunericul e un aer îmbăiat în negru mat...! Însă, cele cu grindină de stele și lună sunt o feerie de oglinzi cu fundal negru lucios, înflorit de pilituri de platină ricoșată de la lampadarele astrale...!  
Toamna întreagă, anotimp și contemplație, aer colorat, priveliște a naturii vrăjite, torent auriu, argintiu, arămiu, plumburiu, e un tablou... Unul zămislit din suflet frăgelizat în paste colorate de o pictoriță cu înger în ochi, soare în inimă, foc în gând, vulcan în mâini: Alexandra Nechita...! Frumoasă, ca luna, mireasă a văzduhului de frumoasă, voioasă, ca vrabia, copilaș minuscul al rămurișului de voioasă, cutezătoare, ca vulturița, săgeată a cerului de cutezătoare, Alexandra, măiastră, mirabilă artistă, originară din România și stabilită în magnificul Beverly Hills, este dăruită de la vârsta sublimilor plozi candid alergând după raze și fluturi, gingașei pasiuni a făuririi minunii cu pensonul și culoarea...!  
E atât de nobil și ilustru ce a reușit ea cu pasiunea aceasta, cu dragostea sa, cu munca, sacrificiul, învățatul, experimentul, curajul, încât, ajunsă azi să expună și să fie cunoscută în întreaga lume, a atins cu vârfurile degetelor harului ei vârful suprem al sclipirii umane: genialitatea...! Mai mult sau mai puțin cunoscută în România, dar, în tot cazul, iubită iremediabil de către cei care o cunosc, Alexandra este pe potriva artiștilor din genealogia titanilor maeștri ai istoriei artelor plastice ale noastre și, fără urmă de parabolizare, universale, ca merituoasă continuatoare a drumului croit în pictură de Picasso. Ea lustruiește azi, cu operele sale, lumina ochilor stăruitori în a privi estetizat frumusețea și miracolele lumii pe care o făurește pe pânze grandioase...!  
Ceea ce nu o putea amplasa în penumbrele unui anonimat nici chiar îtr-un oraș maiestuos cum este Beverly Hills. Astfel, cu propria-i pictură monumentală, artista româncă genială Alexandra Nechita își va pune în curând coroana pe blazonul orașului în care locuiește, autoritățile locale invitând-o să execute o pictură murală pe frontispiciul Primăriei situate într-un plin centru cu o largă și frontală panoramare. Astfel, opera Alexandrei va putea fi privită veacuri după veacuri de către infinitatea de ochi ce-o vor admira ca pe o minune artistică din tezaurul impetuoaselor, briliantelor capodopere vizuale universale. Vorbim, fără a ne situa pe ruta unei oricât de vagi erori, despre o creație de valoare pe care istoria umanității o va așeza în rând cu tablourile monumentale de referință pentru artele plastice moderne, așezate pe fundația din pietre rare a frescelor Antichității și Renașterii europene.  
Deloc neînsemnată este substanțiala și agreabila promovare în patria natală a personalității aurorale a Alexandrei Nechita, la mijitul toamnei acesteia a anului 2019, de către jurnalistul ce la rându-i își scrie cu cinstite și cardinale merite numele la fruntea Mediei române, prezente, Mihai Gâdea, precum și de către postul național de televiziune cu cea mai mare audiență pe palierul emisiunilor de știri Antena 3. Când începusem a fi aproape învinși de caruselul de știri necrezut de denaturate, înădușitor de încartiruite în senzaționalism și nu mai puțin adevărat că și în dramatism, jurnalistul Mihai Gâdea o readuce în viața noastră sufletească pe Alexandra Nechita, ca pe o iubire cu flacără...!  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com) (Foto: Jurnalistul Mihai Gâdea cu artista Alexandra Nechita)  
Referinţă Bibliografică:
Alexandra Nechita, o iubire cu flacără...! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3183, Anul IX, 18 septembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!