CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comemorari >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 3060 din 18 mai 2019        Toate Articolele Autorului

Liviu Emil Bucăţică. Mângâierea apără şi iubirea vindecă…!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ce scurtă e, Doamne, trecerea de la viaţă la moarte…! Însă, cine ştie cu dovadă care dintre ele a fost prima, viaţa ori moartea?! Ce numărăm cu anii, scările la mansardele vieţii ori penele de hârleţ până la culcuşul gropii?! Şi, Doamne, cât e de greu să ne lăsăm sufletul să primească vestea bruscă a pierderii cuiva drag, sau mintea să accepte ştiinţa că propriul drum e la capăt…!  
Pentru noi, ca şi pentru cei dragi nouă, ziua aceasta este cea în care pământul ne ia trupul şi uitarea ne scrie în planul ei numele! Ne dăm cu totul pământului şi uitării, iar ceea ce luăm e pentru totdeauna voioşia celor care ne plâng, chiar dacă jelirea lor nu ne mângâie, nici lacrima nu ne păzeşte de putrezire, iar una şi cealaltă nu ne întorc din neant…!  
De ce mai e nevoie de pilaştri solizi şi colosali, cu vârfuri aurite, pentru un castel zidit pe o dună de nisip, căci acestea-s omul şi viaţa: un castel clădit pe un loc instabil şi efemer? Cât de stăpâni putem fi noi pe noi înşine, câtă vreme, îndelungul propriilor vieţi, acoperişul ne e un cer inaccesibil şi necunoscut, iar calea-i un pod de gheaţă?  
Astăzi, ca-n zilele ce mi-au cuprins în flăcări inima la moartea unuia după celălalt a fraţilor mei, trei numărându-se, şi parcă aud în fiecare clipă un murmur de chemări să merg să-i caut, aflu că o prietenă de suflet a mea şi-a pierdut într-un cumplit accident aviatic fratele. Este vorba despre Corina Martin, fiinţă atât de luminoasă uman încât credeam că atunci când plânge, cu soare plânge, iar atunci când râde, cu o muşcată roşie aprinsă în fereastra inimii râde…!  
Îl chema Liviu Emil Bucăţică pe fratele său şi toată lumea care l-a cunoscut, de om bun l-a cunoscut, cumsecade, vesel, exploziv de vesel, care din toată fiinţa lui inunda cu optimism, sete şi iubire de viaţă şi omenie…! Dar, iată că, nedrept de prematur, la numai 51 de ani, moartea, în verva-i de a survola oameni buni şi frumoşi – şi morţii neplăcându-i, pesemne, ceilalţi –, l-a smuls ca un uliu în zbor din fărâmele unui avion prăbuşit pe fratele Corinei, fără ca îngerul dreptăţii şi milei să mai poată dejuca actul de pradă nesfârşit de dramatic…!  
Nu m-ar lăsa niciodată inima să accept o împăcare cu mine dacă în aceste clipe nu aş transmite sorei dragi a celui dispărut, Corinei Martin, că o îmbrăţişez mângâietor şi resimt această îmbrăţişare ca pe acelea primite la rându-mi din partea celor pe care-i iubesc, atunci când i-am pierdut pe fraţii mei. O rog să se uite în jur şi nu mă va vedea, sunt departe, dar să privească în inima-i, unde, într-un ungher s-a dus, trimisă de mine, inima mea…!  
Nicio durere nu poate fi propriul ei stăpân şi de aceea, o încurajare niciodată oferită cu bruscheţe, ci numai şi numai cu delicată iubire, poate lua în stăpânire durerea Corinei, măcar pentru a-i atenua forţa izbitoare, dacă de frânt e imposibil! Astfel, şi eu, dragă, îndurerată Corina Martin, clătinat sub aceeaşi povară a tristei ştiri despre consternanta stingere din viaţă a celui care a fost Liviu Emil Bucăţică, ridic digul inimii mele – dacă va fi existat vreodată un dig – ca să se reverse un voinic râu de afecţiune încurajatoare pentru tine şi co-părtaşă a durerii în care te afli încleştată ca-ntr-o platoşă de decepţii şi regrete.  
Fii în continuare biruitoare…! Mângâierea apără şi iubirea vindecă…!  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
Referinţă Bibliografică:
Liviu Emil Bucăţică. Mângâierea apără şi iubirea vindecă…! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 3060, Anul IX, 18 mai 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!