CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2985 din 04 martie 2019        Toate Articolele Autorului

VASILICA TĂTARU. ÎN IUBIRE, TĂCEREA E PĂCAT…!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
 
  
Nu este niciodată nevoie de o putere de clarificare emoţională în exterioritatea simulării şi complezenţei când este vorba despre bucuria şi fericirea iubirii nestingherite de abţinerea injustă de la mărturisire…! În adâncul sufletului nimeni nu iubeşte pe ascuns, nimeni nu iubeşte cu şovăială, nimeni nu tace faţă de sine, nimeni nu face anumite speculaţii cu propriile-i iubiri, nimeni nu-şi spune sieşi neadevăruri despre iubirile sale, nimeni nu le denaturează sub vegherea adevărului intim, ba chiar iubim uneori până ne topim ca lumânarea sau zburdăm ca mieii şi mânjii pe miriştile crude, până ne veştejim ca iarba sau izbucnim ca vulturii deasupra canioanelor lumii…! De aceea, adevăratele mari iubiri sunt acelea adânci, din suflet, şi izbucnite ca focul din gura vulcanului, nicidecum cele tăcute criptic ori oglindite fals…!  
  
De-ar fi miliarde de mâhniri, o iubire singură le-ar absorbi în miliarde de bucurii. Şi-atunci, ce şi de ce ne împiedică, oare, ca noi să ne dăm nouă iubire şi noi să împărţim cu noi înşine bucurie?! Cum putem face aceasta mai simplu şi omenesc decât mărturisind-o?! De ce evităm mai mult păcatele spuse decât păcatele tăcute? Căci, ce păcat e mai mare decât acela de a ne arhiva iubirea departe de tărâmul conştiinţei, câtă vreme pentru spirit nu există magazie, iubirea nu se depozitează, ea se consumă pe loc şi total?! Cum şi de ce să nu admirăm un om frumos dacă este frumos, cum şi de ce să nu iubim cu graiul pe omul pe care îl iubim cu sufletul?  
  
E astăzi zi caldă, e primăvară în flăcări viorii şi galben aurii şi albe, şi verde crud, e zi în care natura învie de dedesubtul scoarţei spre-naltul ovalului cu soare, e zi de patru martie (2019) şi e zi de sărbătoare, de luni al calendarului preschimbat în duminică sufletească a celor ce-şi dau bucurie privirii cu un chip pe care-l plac, îşi dau alinare inimii cu o fărâmă de viaţă explodată într-o infinitate de iubire, îşi dau voioşie gândului aliat cu mărturisirea minusculă cât o floare de clipă conştientă contra unei eternităţi de ipoteze: chipul este al artistei Vasilica Tătaru, emoţiile aparţin acelora ce au zărit-o măcar o dată, i-au auzit măcar un susur catifelat de cânt glăsuit de ea, i-au surprins cuta surâsului în colţurile gurii, bunătatea inimii în actul dăruirii, blândeţea privirii în lumina simplităţii nobile, verva de a clocoti ca într-o lavă în universul sonor al muzicii populare româneşti…!  
  
E, pe patru al lui martie înviorat în aburii afânaţi ai primăverii, sărbătoarea frumuseţii omului frumos, bucuriei omului bun, iubirii omului drept şi liber cu sine, e ziua de naştere a cântăreţei Vasilica Tătaru…! Zi cât un vârf de ac în troianul timpului, dar cât un văzduh în fereastra inimii...! E ziua artistei ce cântă ca mângâind, ce vine în viaţa publicului iubitor de melos popular ca survolând-o, ce luceşte-n lumina ochilor ca arzându-i, ce urcă speranţa, iubirea de viaţă, iubirea de lume, iubirea de cântec, iubirea de iubire a celor ce o admiră şi iubesc precum iubeşte o vulturiţă obrazul cerului, ţâşnind într-o secundă să-l sărute şi răcorească în umbra sărutului…!  
  
La mulţi ani, dragă artistă a neamului românesc de sub sânul Moldovei rupte de şenile şi alipite de braţe, ce pui temelie celei de-a unsprezecea porunci ivite din puterea adevărului că în iubire tăcerea e păcat…!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
VASILICA TĂTARU. ÎN IUBIRE, TĂCEREA E PĂCAT…! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2985, Anul IX, 04 martie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!